Přejít k hlavnímu obsahu

Americké týmy ovládly Six Invitational, největší podíl z 3 milionů dolarů berou Spacestation

17. 2. 2020 | 15:12 Rainbow Six: Siege
Rovné tři miliony dolarů, opravdu takto gigantický byl prize pool prvního letošního velkého turnaj v Rainbow Six Siege, který zavítal do Montrealu. Jak už bývá zvykem, na turnaji se sešly zástupci čtyř hlavních regionů a mezi účastníky díky pozvánce nechyběli ani obhájci prvenství z G2 Esports.
Spacestation Gaming
Spacestation Gaming

Six Invitational nabídl českým fanouškům netradiční podívanou, Mishek a Tučňák totiž i přes nepříjemný časový posun celý turnaj odkomentovali v českém jazyce a za to si zaslouží poklonu. Vše vypuklo před více než týdnem skupinovou fází, odkud polovina ze šestnácti účastníků postoupila do hlavního play-off. Své skupiny ovládly týmy DarkZero Esports, Spacestation Gaming, NiP a G2 Esports, pouze o nich to však v play-off nebylo.

Vyřazovací část se hrála formátem Double Elimination, takže jedna prohra ještě konec neznamenala. Ani to však nezabránilo brzkému exitu v podání G2, kteří na výkony v úvodní fázi nenavázali. Druhý tým z jejich skupiny D se naopak stal nejlepší evropským týmem na turnaji, BDS Esport to po jízdě spodním pavoukem dotáhli ke čtvrtému místu. Pomyslné stupně vítězů patřily čistě týmům ze Severní a Latinské Ameriky.

PLAYzone Challenge 2020

První místenku v grandfinále si zajistil celek Spacestation Gaming, který proti MIBR a DarkZero neztratil ani mapu a ve finále WB po napínavé bitvě udolal ve třech mapách TSM. Ve finále LB to ale byli Ninjas in Pyjamas, kteří po třech výhrách následně porážku z 1. kola WB oplatili TSM a doplnili složení velkého finále. Tam však nebyli pouze do počtu. Spacestation Gaming sice měli díky postupu z WB výhodu jedné mapy, brazilští Ninjas in Pyjamas ale ovládli Villu i Border a byli krůček od titulu. SSG ale na poslední chvíli zapnuli motory, na Clubhouse vyrovnali a na závěrečné mapě Bank to po řadě napínavých dotáhli k vítězství a zisku 1 milionu dolarů.

Six Invitational 2020
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.