Přejít k hlavnímu obsahu

Americký kongresman, který utratil prostředky na kampaň za hry na Steamu, byl omilostněn

6. 1. 2021 | 08:00 Všechny hry
Americký kongresman byl před lety usvědčen ze zneužití prostředků na kampaň pro osobní výdaje, kam se řadí i pořádná suma utracená za počítačové hry na Steamu. On i jeho manželka si měli odpykat různé tresty, ale jak se zdá, Donald Trump měl na celou věc jiný názor.
Hunter
Hunter

Už je to několik let, co byl americký kongresman Duncan Hunter podroben kontrole poté, co z prostředků na kampaň utratil více než 1300 dolarů na Steamu. Sice se vinu pokoušel svalit na svého nezletilého syna, a dokonce podle něj další neautorizované platby vznikly, když se na Steam snažil zablokovat přístup, ovšem bezúspěšně.

Nakonec se ukázalo, že Hunter se svou manželkou zneužili až 250 000 dolarů na osobních výdajích, jako jsou potraviny, dovolená a samozřejmě počítačové hry, což se snažili zakrýt falešnými finančními záznamy. Za své prohřešky byli oba dva odsouzeni, sám Hunter si měl po přiznání viny odsedět 11 měsíců ve vězení, ovšem kvůli covidu se jeho trest odsunul až na leden letošního roku.

Duncan Hunter
Duncan Hunter
Foto: US House of Representatives (House Creative Services)

Jak se ale ukázalo, Hunter si ve vězení neodsedí ani jediný den. Vztahuje se na něj jedna z celkem patnácti udělených milostí od Donalda Trumpa, a i když zatím dokument není zveřejněný na stránkách ministerstva spravedlnosti, Bílý dům uvedl, že milost platí na základě mnohých žádostí členů Kongresu. Dokonce dodává, že vyšetřování proti Hunterovi bylo chybně provedeno.

Americký kongresman si tedy začátek letošního roku nebude odpykávat za mřížemi, ale naopak si jej může užít se svou Steam knihovnou. Jeho manželka, která se s ním nedávno rozvedla, takové štěstí však neměla a žádná milost se na ni nevztahuje.

Zdroj: pcgamer.com
Štítky: Donald Trump, Steam