Přejít k hlavnímu obsahu

AOC: Herní monitory pro miliony hráčů

25. 9. 2018 | 13:36 Všechny hry
Praha, 25. září 2018 – Herní trh láme rekord za rekordem, jak nám naposledy prakticky předvedl veletrh gamescom, na který zavítal rekordní počet účastníků přesahujících číslo 370 000. Jedním z předních hráčů na tomto trhu je i AOC. O úspěchu této globální značky se v interview rozpovídal Stefan Sommer, ředitel pro marketing & byznys management pro Evropu.
Výchozí obrázek

Jak se vyvíjí trh s herními monitory?

Velice dynamicky. Obecně herní trh jako taký roste jak v Evropě, tak na celém světě. Experti předpovídají dvojciferný roční růst až do roku 2021 s 10,3% složenou roční mírou růstu. A trh pro herní monitory roste společně s ním.

AOC na gamescomu

Jaké postavení má na trhu herních monitorů AOC?

Bez přeháňky můžu říct, že velice dobrou. Máme široké portfolio herních monitorů, takže si každý hráč najde to své ořechové. Ať už hráč potřebuje 240Hz panel pro profesionální hraní nebo zakřivený monitor s kvalitními IPS a VA panely pro maximální ponoření do rozsáhlých světů RPG her.

Jak pro vás gamescom dopadl?

370 000 letošních návštěvníků je jasným důkazem, že gaming se stal součástí naší společnosti. Počet hráčů počítačových her rychle narůstá a předpokládá se, že v roce 2020 jich bude na světě více než 2,6 mld. Z hraní se stal masový sport, takže není překvapením, že podobné akce jako gamescom lákají stále více lidí.

Profesionální hráči a herní specialisté byli z našich inovací nadšeni. Nejvíce je zajímaly naše nejnovější modely z prémiové řady AGON 3. Oba jsou to 27palcové zakřivené monitory s QHD rozlišením v tenkém provedení s futuristickým a oceňovaným designem. Jedním je model AG273QCX s technologií FreeSync 2 HDR, podporou VESA DisplayHDR 400 a odezvou 1 ms MPRT a 144Hz obnovovací frekvencí. A druhý model AG273QCG nabízí podporu G-SYNC, 1 ms GtG odezvu a obnovovací frekvenci 165 Hz.

AOC AG241QX

Co je konkurenční výhodou herních monitorů AOC?

Kde se AOC skutečně daří, to jsou prémiové herní monitory – série AGON. Tyto vysoce výkonné monitory nabízíme od 24” až do 35” a nabízí obnovovací frekvenci od 120 Hz až po 240 Hz, ideálních pro rychlé hry typu FPS. S podporou jak Nvidia G-SYNC, tak AMD FreeSync, super rychlou odezvou a minimálním input lagem, se AGON zaměřuje na hráče, kteří to s profi dráhou myslí vážně. Jsou to robustní monitory s perfektním designem plným chytrých vychytávek a technologií. K těm patří například Shadow Control, držák na sluchátka, nastavitelný stojan se značkami pro snadné zapamatování ideálního nastavení.

Jaký vztah má AOC s herní komunitou?

Být v úzkém kontaktu s herní komunitou je pro AOC již řadu let maximální prioritou. Úzce spolupracujeme s esport teamy, herními organizacemi a podporujeme řadu eventů jak globálních, tak celostátních i lokálních. V lednu se AOC spojilo s G2 Esports, jednou z nejsilnějších esport organizací na světě. Byla založena v roce 2013 světoznámým Carlosem „Ocelot“ Rodriguezem. G2 Esports se rychle vypracovala na pozici titánů na evropském okruhu esport akcí. Jejich sbírka vítězství a titulů je ohromující. Toto partnerství je pro nás, jako výrobce monitorů pro hráče, klíčové. Zároveň jsme velice aktivní v podpoře menších akcí i LAN parties a zaměřujeme se i na rozčeřování povědomí o pozitivech hraní počítačových her.

AOC AG352UCG6 Black Edition
Štítky: AOC, MČR partneři
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.