Přejít k hlavnímu obsahu

Armáda Spojených států pořádá nábor hráčů videoher

27. 12. 2018 | 06:00 Všechny hry
Vláda Spojených států amerických plánuje nábor hráčů, čímž chce zapůsobit na mladé Američany a zvýšit zájem o kariéru v armádě. Projekt "Army Esports" se pomalu rozbíhá už od letošního září.
USA armáda hráči videoher
USA armáda hráči videoher

Army Esports pomalu zabrušuje do různých her, jako Tekken 7, League of Legends, Overwatch, Fortnite nebo Street Fighter V. Americké vojáky nyní posílá vláda na úplně jiná bitevní pole, než tomu bylo dříve. Dalo by se říci, že iráckou pošť nahradil Vyvolávačův žleb. Dá se očekávat, že americké letectvo postaví vlastní autobusovou vzducholoď po vzoru Fortnite? Seržant Ryan Meaux se nechal slyšet, že armáda chce mladým lidem ukázat vojáky v úplně odlišném světle, než doposud. Ve více uvolněném prostředí, které zaujme hráčskou komunitu. V blízké budoucnosti bychom se z dílen Army Esports měli dočkat streamů a také nějaké formy gaming housu ve Fort Knox v Kentucky.

US Army Esports

Hlavním důvodem vytvoření tohoto projektu je malý zájem o připojení do armády USA. Poprvé od vrcholu irácké války totiž stát selhal ve splnění stanoveného cíle počtu rekrutů. Cílem bylo 76 500 nových amerických vojáků. Za stanoveným číslem americká armáda však zaostává o přibližně sedm tisíc. Na vině je hlavně nízká nezaměstnanost, která znehodnocuje výhody vojenské služby, jako jsou slušný plat a zdravotní péče. USA si dobře uvědomuje, že pro mnohé Američany se hraní stalo naprosto běžnou součástí života.

Jednou denně, dle asociace Entertainment Software, zapne alespoň nějakou formu hry (mobilní, počítačovou či konzolovou) asi 60 % mužů. Studie také prokázala, že u mladších lidí se tohle číslo rapidně zvyšuje. Proto je dle armády USA nutné, aby měli potenciální rekruti pocit, že armáda je ke hráčům vstřícná. Gameři mají navíc řadu předpokladů k tomu, aby se stali elitními vojáky. Hraní her totiž prokazatelně zlepšuje motoriku nebo prostorovou inteligenci.

Zdroj: kotaku.com
Štítky: USA, irl