Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis se nezúčastní další Major kvalifikace a je tedy jasné, kdy se Xyp9x a gla1ve chtějí vrátit

5. 6. 2020 | 08:00 Counter-Strike 2
Dva hráči základní pětice Astralis si aktuálně dávají hráčskou pauzu, kvůli čemu vedení podepsalo nové akvizice. Otázkou tedy bylo, jak bude vypadat nejbližší kalendář dánské mašiny, což pro portál 1pv.fr dnes osvětlil sportovní ředitel Kasper Hvidt.
Astralis dupreeh
Astralis dupreeh

Začátkem jara Astralis přivítali Patricka 'es3tag' Hansena, který se má k týmu připojit od 1. července. Druhou posilou se stal volný hráč Jakob 'JUGi' Hansen, jenž pro změnu do sestavy zamířil okamžitě a záhy naskočil i do akce, když kapitán Lukas 'gla1ve' Rossander oznámil zdravotní pauzu. Tu krátce na to následoval Andreas 'Xyp9x' Højsleth, takže Dánové ještě pro několik týdnů získali Marco 'Snappi' Pfeiffera, sedícího na lavičce Heroic.

Kvůli změnám se tedy začala čím dál více objevovat otázka, jestli Astralis vůbec uvidíme na druhém kvalifikačním turnaji pro Rio Major, kterým bude cs_summit 6 koncem června. V ten moment se spojili všichni matematici CS:GO scény, kteří řečí čísel jasně ukázali, že účast dánského celku na tomhle turnaji nemá z hlediska kvalifikace na listopadový Major žádný smysl – to za předpokladu, že se gla1ve a Xyp9x pro poslední kvalifikaci vrátí.

Jasné světlo vnesl do celé situace nyní Kasper Hvidt, sportovní ředitel Astralis. Ten se pro portál 1pv.fr jednoznačně vyjádřil, že se Dánové turnaje cs_summit 6 nezúčastní. Ačkoliv se tedy device a spol. neukážou v akci proti evropské elitě, tak fanoušci i přesto mohou slavit. Celkem jasně by to totiž znamenalo, že se dva pilíře opravdu chystají vrátit do sestavy. To vše se dá odhadovat vzhledem k odpočtům kvalifikačních RMR bodů.

Pokud by totiž aplikovali dva přestupy, tak z aktuálního zisku přijdou o 20 procent za každého hráče. I kdyby Summit dokázali vyhrát, ačkoliv tomu aktuální výkony příliš nenasvědčují, tak pokud by posléze chtěli využít zpětně opět dva přestupy, tak se po dalších odpočtech dostanou na 36 procent aktuálního zisku a 60 procent výhry ze Summitu – což je dohromady méně, než mají na kontě nyní. Odhlášení tedy dává naprostý smysl.

Štítky: Astralis, Rio Major
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.