Přejít k hlavnímu obsahu

Astralis ukončují sezónu potřetí v řadě jako světová jednička

22. 12. 2020 | 18:18 Counter-Strike 2
IEM Global Challenge je za námi, takže pondělní aktualizace žebříčku HLTV.org se dá pro letošek považovat za finální. Sezóna bez Majoru a napěchovaných stadiónů byla smutná, ale jedna jistota stále zůstala na svém místě. Rok je u konce a na čele žebříčku není nikdo jiný než Astralis.
Astralis
Astralis

Dánská mašina si zažila těžkou sezónu, když se několik měsíců musela potýkat s odpočinkem dvou klíčových hráčů. Sny o sedmičlenné soupisce se také rozplynuly a nyní se už jediný náhradník Bubzkji dostane do hry jen spoře. Legendární pětice se vrátila do původního složení na začátku listopadu, kdy překvapivou světovou jedničkou byl tým Heroic. Astralis se ale za krátkou dobu dokázali dostat do staré dobré formy, která vyvrcholila na IEM Global Challenge. Zisk závěrečného titulu sezóny znamená maximální možný počet bodů v žebříčku od HLTV.org a tím pádem i posun do samotného čela. Team Vitality se totiž s IEM rozloučil již ve skupině.

Astralis při pauze gla1veho a Xyp9xe poprvé od roku 2016 vypadli z nejlepší světové desítky, nejnižší pozicí bylo 17. místo v žebříčku ze 17. srpna. Jeden úspěch ale znamenal okamžitý katapult zpět mezi nejužší elitu. Na čelo žebříčku se dokázali dostat už v říjnu ještě bez Xyp9xe, a i když dali konkurenci ještě šanci, tak svoji cestu na trůn opět dokonali. Tenhle kousek se zonicově družině podařil potřetí v řadě, celkově dokonce počtvrté za posledních pět let. Jediný výpadek této neuvěřitelné série proběhl v roce 2017, když se před Astralis, tehdy ještě s Kjaerbyem, dokázali vměstnat SK Gaming a FaZe Clan. O dlouhodobém králi CS:GO tak nemůže být pochyb.

HLTV.org
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.