Přejít k hlavnímu obsahu

Autošachy se dočkají prvního velkého turnaje

23. 6. 2019 | 14:46 Dota 2
Populární komunitní mód Dota Auto Chess se nejprve dočkal osamostatnění a poté hned několika verzí. Ať už Auto Chess od Drodo Studio, Dota Underlords z dílny Valve nebo Teamfight Tactics od Riot Games. Nyní byl oznámen první velký turnaj pro tento novodobý fenomén.
Zdroj: Drodo Studio
Zdroj: Drodo Studio

Zakladatel tohoto nového herního žánru, Drodo Studio, oznámil, že bude pořádat velký turnaj ve své hře. Turnaj se odehraje v říjnu v Šanghaji a bude se hrát přibližně o 1 000 000 $. Šanghaj je pro pořadatele esportových klání velmi atraktivním městem. V srpnu se tam bude konat již devátý ročník největšího esportového turnaje The International.

Zdroj: https://www.polygon.com/guides/2019/5/3/18277761/dota-auto-chess-beginners-tips-strategy-teams-gold-units-courier-rarity-upgrade

Jsou dvě možnosti, jak se turnaje zúčastnit. Známí hráči a streameři dostanou přímou pozvánku. Ostatní budou muset odehrát regionální kvalifikace, aby se na turnaj dostali.

Valve ani Riot Games určitě nebudou chtít se svými hrami zůstat pozadu, a tak se nepochybně dočkáme dalších podobných soutěží. Obzvláště pak, jestli se výše zmíněný turnaj vydaří.

Budoucnost mají tyto hry obrovskou. Vzhledem k tomu, že je můžete hrát na několika platformách (Windows, Android, iOS), se nepochybně stanou velkou konkurencí titulům, jako je například Hearthstone.

Štítky: Dota Auto Chess