Přejít k hlavnímu obsahu

Baráž o 1. Tipsport COOL ligu je u konce, dnešní favorité své pozice dokázali uhájit

15. 10. 2020 | 18:45 Counter-Strike 2
První polovina barážových bojů mezi 1. a 2. Tipsport COOL ligou nabídla dva přesuny a elitní soutěž zažije v roce 2021 dva nováčky. Před námi jsou však další dva důležité zápasy, kde však týmy z první ligy budou v podstatně lepší pozici. Na jaře jsme však přesuny mezi soutěžemi měli rovnou tři, takže by se oba favorizované celky měly mít na pozoru.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Eclot Gamingvs.Gifted Gaming
K1-FiDa  Česká republika
noobiq  Česká republika
ZEDc  Slovensko
Fizarezi  Česká republika
MoriiSko  Česká republika

ECLOT

16:5
16:7

eSuba

 Slovensko Abdel
 Slovensko Dzejky
 Slovensko CABYEE
 Slovensko NugeT
 Slovensko FluxX

Ve třetím barážovém duelu se proti sobě postaví šestý tým 1. Tipsport COOL ligy a třetí celek té druhé. Slovenská parta hráčů Gifted Gaming by se do jisté míry dala nazvat jako o něco slabší verze DEFEATERS, kteří již si právě postup zajistili. Čekat na GG ale bude daleko těžší soupeř než DFSEclot Gaming jsou totiž v parádní formě a na za sebou mají titul z Mistrovství Slovenska, postup do TOP 8 otevřené kvalifikace na IEM Peking a suverénní triumf ve skupině CEE Champions. Jejich cíl je jasný a o jejich roli favorita není pochyb. Nutno však dodat, že veškeré úspěchy by tato jediná prohra kompletně přemazala. Zatímco za ECLOT hovoří kromě výsledků i dlouhodobá souhra, Gifted v baráži mohou vlastně jen překvapit. Vyloučit to však nikdy nejde, jak známe scénu.

Dark Tigersvs.Team Gravity
MAXX  Slovensko
Lastík  Česká republika
zyored  Slovensko
manguss  Česká republika
WEAMO  Slovensko

16:8
16:8

 Česká republika KAPARZO
 Česká republika DOCKSTAR
 Slovensko Masaker1s
 Slovensko St0rmyy
 Česká republika Exp0

Celou baráži mezi oběma soutěžemi uzavře klání dvou tradičních organizací na poli CS:GO. Dark Tigers podruhé v řadě skončili na pátém místě, když jim až v posledních kolech uteklo play-off, a musejí se tak opět zachraňovat – nutno dodat, že na jaře byla úspěšná úplně jiná sestava. Tehdy však byli DTG jediní, kdo se z baráže zachránili, a i tentokrát budou v pozici favorita. Jediné, co jim nehraje do karet, tak je selhání v baráži o setrvání v Sazka eLEAGUE, kde zejména druhou porážku proti mixu +w nikdo nečekal. Nyní to však mohou odčinit, stačí jen ukázat svůj skutečný potenciál. Gravity si oproti tomu prošli kontumacemi a peripetiemi v sestavě, takže i když v základní části u jejich jména vysvitly chvilkové záblesky naděje, tak se jejich návrat do nejvyšší ligy neočekává.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.