Přejít k hlavnímu obsahu

Basketbalová NBA je pozastavena? Nevadí. Phoenix Suns se rozhodli hrát své zápasy v NBA 2K20

15. 3. 2020 | 02:09 Twitch.tv
Nezvyklé situace si žádají netradiční řešení. S jedním takovým nyní kvůli pozastavené basketbalové soutěži NBA přišel klub Phoenix Suns, který se rozhodl odehrát následující zápasy ve virtuální podobě. Ty se samozřejmě do celkové tabulky nepočítají, ale i tak jde při měsíční pauze o zajímavou aktivitu.
Phoenix Suns
Phoenix Suns

Zatímco české fotbalové kluby FC Viktoria Plzeň se dnes proti sobě postaví na virtuálním trávníku, tak se na virtuální palubovce proti sobě už dnes v noci utkaly týmy světového kalibru. Nejprestižnější basketbalová soutěž má vyhlášenou 30denní pauzu a jeden z klubů, Phoenix Suns, našel pro fanoušky řešení, jak jim alespoň mírně zpříjemnit čekání na následující kroky – ať už bude liga kompletně zrušena, nebo se vrátí do chodu.

Suns za svého reprezentanta zvolili NBA 2k20 streamera Antonia 'UniversalPhenom' Saldivara, který je sice rodákem z Phoenixu, ale v NBA2K League hájí barvy Memphis Grizzlies. Proti němu se za tým Dallas Mavericks postavil ambasador Lawrence 'Buddy' Norman. Celý projekt vznikl během pěti hodin a jeho ohlášení přišlo krátce před původním časem rozskoku. I přesto ale překonal veškerá očekávání – maximální počet diváků se vyšplhal nad 12 tisíc a duel se pohyboval mezi desítkou nejsledovanějších kanálů. V tuto chvíli má nově vzniklý kanál přes 220 tisíc zhlédnutí a dá se očekávat, že příští přenos ještě výrazněji předčí čísla NBA2K League.

Antonio Saldivar

Ve virtuálním měření sil basketbalových klubů zvítězil poměrem 150:136 ten z Dallasu, jehož největší hvězdou byl Luka Dončić s 50 body a 19 asistencemi. Phoenix Suns si svou reputaci budou snažit napravit v noci ze středy na čtvrtek, kdy od 3:00 vyzve jejich zástupce celek Minnesota Timberwolves. Zápas bude opět vysílaný na jejich Twitch kanále, tak si tam nezapomeňte hodit follow. Jestli do všech zápasů nastoupí UniversalPhenom, to on sám zatím nepozradil. Američtí sportovci se ale zálibou v hraní netají a Devin Booker, který celou dosavadní kariéru tráví ve Phoenixu, se o přerušení NBA dozvěděl přímo při svém streamování na Twitchi. Že by se tak třeba v některém z budoucích NBA 2K20 duelech s jinými kluby představil dokonce i pravý basketbalista?

Zdroj: espn.com
Štítky: Phoenix Suns, NBA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.