Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST Premier: Poslední skupinu ovládli G2

5. 11. 2020 | 15:00 Counter-Strike 2
BLAST Premier se vrací s podzimní sezónou ve velkém stylu! Organizátorům se totiž podařilo získat do akce i severoamerické týmy, navíc se fanoušci dočkají množství nových sestav. Jak bude celý turnaj vypadat?
BLAST
BLAST

BLAST Premier Fall Series je první částí letošní podzimní série BLAST. Následně budou následovat ještě Showdown a podzimní finále. V první části se představí dvanáct týmů, které jsou rozděleny do třech skupin. Dva nejlepší týmy z každé skupiny si zajistí rovnou postup do podzimního finále, zatímco zbylé týmy se o dvě poslední místa utkají v Showdown turnaji.

BLAST

Jaké jsou však hlavní taháky tohoto turnaje? Tím největším je rozhodně účast týmů Evil Geniuses a FURIA. Právě tyto dva týmy naprosto dominovaly online éře v americkém regionu a jejich účast na evropském kontinentu je rozhodně vítaným zpestřením.

Můžeme se ale těšit také na nové sestavy hned několika týmů. S australskou hvězdou jks poprvé vstoupí do bojů Complexity, za G2 zase poprvé nastoupí NiKo. Do řad Astralis se vrací clutch minister Xyp9x a návrat chystá také legendární olofmeister, který dočasně doplní sestavu FaZe. Těšit se pravděpodobně můžeme i na premiéru Nivery, bratra legendárního ScreaMa, který se stal 6. členem týmu Vitality.

S novou sestavou, avšak jen dočasnou, se představí tým MIBR, ve kterém zůstala jen dvojice hráčů. Otázka stojí nad Natus Vincere, který se na IEM New York CIS umístil až na 4. místě i proto, že Perfecto je nakažený koronavirem.

Jak již bylo řečeno, týmy jsou rozděleny do třech skupin, ve kterých se utkají double-elimination formátem. Týmy se kromě postupu do podzimního finále utkají také o prize pool 150 000 dolarů.

UPDATE, středa: První část BLAST Premier je u konce a my známe jak postupující do podzimního finále, tak také týmy, které se budou snažit postoupit z druhé části zvané BLAST Showdown. Skupina 1 ovládl tým OG, který postoupil spolu s Natus Vincere, ve skupině 2 zase zazářil se svým střídáním hráčů celek Vitality, z druhého místa zase postoupili BIG. Poslední, nejzajímavější skupina nakonec po dlouhých bojí ovládl balkánsko-francouzský celek G2který ve finále porazil staronovou sestavu Astralis.

V BLAST Showdown tak budou bojovat Ninjas in PyjamasEvil GeniusesFaZeComplexityFURIA a také největší překvapení celého turnaje MIBR.

UPDATE, úterý: V plném proudu je již poslední skupina a není pochyb o tom, že se jedná o dosud tu nejnapínavější! Největším překvapením je jednoznačně nová sestava MIBR. Nový tým, kde ze staré sestavy zůstali jen trk kNgV-, které doplnili tři stand-ini, totiž první den dokázal vzít jednu mapu Astralis, a dnes dokonce vyřadili severoamerickou jedničku a své krajany FURIA.

Do finále skupiny postoupili Astralis, kteří i přes impozantní NiKův výkon porazili G2. Francouzsko-balkánský celek tak čeká souboj o poslední postupové místo do BLAST Fall Finals právě proti rozjetým MIBR.

UPDATE, neděle: První dvě skupiny jsou za námi a teď přichází ta dost možná nejzajímavější! Skupinu A možná trochu překvapivě ovládl evropský mix OG, který poslední dobou ukazuje solidní výkony a po výhře nad Evil Geniuses a dvou výhrách nad Natus Vincere ovládl svou skupinu.

Skupinu B zase ovládl tým Vitality, který poprvé v historii CS:GO předvedl taktické střídání mezi mapami. Zatímco v prvních dvou zápasech se se střídali v sestavě misutaa Nivera, v posledním zápase se na poslední mapě dokonce představili oba, když tuto mapu vynechal Shox. Kromě francouzského celku postoupili z druhé skupiny také BIG.

BLAST Fall: Skupina 1
  Rusko Natus Vincere2         
 Pondělí 16:30   Rusko Natus Vincere1      
  Švédsko Ninjas in Pyjamas0         
    Úterý 16:30   Evropa OG2   
  Spojené státy americké Evil Geniuses1         
 Pondělí 19:30   Evropa OG2      
  Evropa OG2    Středa 19:30   Evropa OG 
            
     Rusko Natus Vincere2      
  Švédsko Ninjas in Pyjamas2 Středa 16:30   Rusko Natus Vincere1   
 Úterý 19:30   Švédsko Ninjas in Pyjamas1      
  Spojené státy americké Evil Geniuses0         
BLAST Fall: Skupina 2
  Francie Vitality2         
 Čtvrtek 16:30   Francie Vitality2      
  Evropa Complexity1         
    Pátek 16:30   Francie Vitality2   
  Německo BIG2         
 Čtvrtek 19:30   Německo BIG0      
  Evropa FaZe1    Sobota 19:30   Francie Vitality 
            
     Německo BIG2      
  Evropa Complexity2 Sobota 16:30   Německo BIG1   
 Pátek 19:30   Evropa Complexity0      
  Evropa FaZe0         
BLAST Fall: Skupina 3
  Dánsko Astralis2         
 Pondělí 2.11. 16:30   Dánsko Astralis2      
  Brazílie MIBR1         
    Úterý 3.11. 19:30   Dánsko Astralis1   
  Brazílie FURIA0         
 Pondělí 2.11. 19:30   Evropa G21      
  Evropa G22    Středa 3.11. 19:30   Evropa G2 
            
     Evropa G22      
  Brazílie MIBR2 Středa 4.11. 16:30   Evropa G22   
 Úterý 3.11. 19:30   Brazílie MIBR1      
  Brazílie FURIA1         

Hvězdná sestava nás čeká také za mikrofonem. Celým streamem provede fanoušky v roli moderátora James Banks, zápasy budou analyzovat bývalí profesionální hráči Pimp a Maniac, největší hvězdy však najdeme za komentátorským stolkem, kde se představí legendární dvojice Anders a Semmler.

Štítky: BLAST PREMIER
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.