Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST Premier: FaZe Clan dominoval ve skupině A, do jarního finále postupuje i Liquid

3. 2. 2020 | 16:05 Counter-Strike 2
Dlouho očekávaný začátek top tier sezóny je zde. O víkendu se odehrála první skupina turnaje BLAST Premier, kde se o postup do jarního finále utkaly celky Liquid, FaZe, NiP a MIBR. Jak probíhaly boje a kdo už má své místečko na jarním finále?
blast premier
blast premier

BLAST Premier začala jako první z letošních velkých lig. Na začátek se hodí zopakování formátu - dvanáct partnerských týmů se utká ve třech skupin ve formátu double-elimination. Z každé skupiny se dva nejlepší týmy probojují do jarního finále, zatímco zbylých šest celků zamíří do fáze zvané Showdown, kde se spolu s 4 kvalifikovanými celky utkají o poslední dvě místa v jarním finále.

Zpět ale k první skupině, která se odehrála o tomto víkendu. O postup v ní bojovaly celky Liquid, FaZe, Ninjas in Pyjamas a MIBR. Hned od začátku ukázali skvělou formu hráči FaZe, jenž se v zahajovacím zápase utkali se Švédy z NiP. Hvězdný mix však nedal svým sokům téměř žádnou šanci a po dvou suverénních mapách zvítězil.

Menší naděje svitla týmu MIBR, který začal svou štaci proti Liquid. První mapa dokonce šla do několikanásobného prodloužení, nakonec ji však získal severoamerický tým, stejně jako druhou mapu.

Stewie

O druhou šanci o přímý postup na jarním finále tak bojovali MIBR a Ninjas in Pyjamas. Oba týmy nezakončili loňský rok zrovna nejlépe a hlavně MIBR se téměř celý loňský rok hledali. To se nemění ani teď, Brazilci totiž sice vyhráli první mapu, na těch dvou si ale téměř neškrtli a skončili beznadějně poslední ve skupině.

Následoval souboj mezi Liquid a FaZe, kde byl jasným papírovým favoritem právě americký celek. FaZe však ukázali, že na loňský rok naprosto zapomněli a proti Liquid byli naprosto suverénní. Evropané zvítězili 16:12 a 16:5 a zajistili si své místo na jarním finále.

O druhé postupové místo se tak utkali Liquid a Ninjas in Pyjamas. I když Švédové tlačili na pilu a drželi s Liquid tempo, nakonec se ukázaly zkušenosti amerického týmu a po výhrách 16:10 a 19:17 si místo ve finále zajistili právě oni.

Odveta mezi Liquid a FaZe už byla pouze tak trochu formalitou, jelikož se oba týmy již kvalifikovaly. A jako formalita to vypadalo i přímo ve hře, FaZe totiž na mapě svých soupeřů zvítězili 16:9, na své mapě dokonce zvítězili drtivě 16:2 a potvrdili tak svou dominanci ve skupině A.

BLAST Premier: Skupina A
  Evropa FaZe Clan2         
 16:7; 16:8   Evropa FaZe Clan2      
  Švédsko Ninjas in Pyjamas0         
    16:12; 16:5   Evropa FaZe Clan2   
  Spojené státy americké Liquid2         
 22:19; 16:9   Spojené státy americké Liquid0      
  Brazílie MIBR0    16:10; 16:2   Evropa FaZe Clan 
            
     Spojené státy americké Liquid2      
  Švédsko Ninjas in Pyjamas2 16:10; 19:17   Spojené státy americké Liquid0   
 9:16; 16:12; 16:9   Švédsko Ninjas in Pyjamas0      
  Brazílie MIBR1         

Již v pátek začíná další skupina, kde se o postup utkají celky Astralis, Natus Vincere, Vitality a Complexity, kde uvidíme mimo jiné souboj tří nejlepších hráčů za rok 2019.

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: BLAST PREMIER
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.