Přejít k hlavnímu obsahu

BlizzConline přinesl informace o Core Setu i nové expanzi

20. 2. 2021 | 15:16 Hearthstone
BlizzCon se letos sice odehrává jen v online prostředí, zajímavých novinek ale přináší stále stejně. Co se týče Hearthstone, tam jsme se vedle odhalení nové expanze dočkali třeba i dalších informací o Core Setu či odhalení zbrusu nového herního módu.
Forged in the Barrens
Forged in the Barrens
Zdroj: Blizzard

Letošní BlizzCon je i přes to, že se z nám všem dobře známých důvodů nemůže odehrávat v realitě, velkou herní události. Nás tzv. BlizzConline zajímá především z pohledu Hearthstone a tam si rozhodně nemáme na co stěžovat. Jako první byl obecně představen nový HSkový rok, který ponese název Year of the Gryphon – v něm se můžeme těšit na opravdu spoustu věcí, od nového herního módu po klasické tři expanze. Kompletní soupis toho, jaké věci nás v Roce griffina čekají, můžete nalézt na obrázku níže.

Podstatné události Year of the Gryphon
Podstatné události Year of the Gryphon
Zdroj: Blizzard

Z obecné roviny se pak ale přešlo i na konkrétní věci, vývojáři nám totiž přinesli další info o očekávaném Core Setu. Z něho nám už totiž byly odhaleny některé karty a jisté je navíc to, že jeho kompletní podobu budeme znát už 25. února. Na ty, co už známe, se můžete podívat na obrázku níže – za vypíchnutí tady stojí především to, že legendární draci Malygos, Ysera a Deathwing sice na Standardu zůstanou, zároveň si ale projdou opravdu pořádnou změnou.

Karty z Core Setu
Karty z Core Setu
Zdroj: hearthpwn.com

Oznámeno bylo také, že s novou expanzí přijde i silné posílení Shamana – buffu se dočkají jeho základní karty, jako jsou Feral Spirit, Lightning Storm nebo Earth Elemental. Změnou si pak projde i jeho Hero Power, která bude nově místo Wrath of Air (Spell Damage) Totemu vyvolávat Strength Totem, jenž na konci každého kola jednomu z přátelských minionů zvýší útok o jedna. Zmínit je rozhodně nasnadě i to, že s koncem panelu, kde byly všechny tyto změny oznámeny, byla do hry přidána karta Shadow Hunter Vol'jin, kterou každý, kdo se do hry připojí, dostane zdarma.

Změna čeká na Shamanovu Hero Power až s příchodem nové expanze, zbrusu novou kartu si zase můžete zdarma vyzkoušet už teď
Změna čeká na Shamanovu Hero Power až s příchodem nové expanze, zbrusu novou kartu si zase můžete zdarma vyzkoušet už teď
Zdroj: hearthpwn.com

Další velice zajímavou novinkou je pak nový herní mód jménem Hearthstone Mercenaries! Ten bude vlastně jakýmsi RPG plným různorodých misí, které se budou pokaždé, co Mercenaries zkusíte, měnit. Merceneries spočívají v rychlých soubojích – před každým z nich si hráč ze své kolekce hrdinů postaví vlastní tým. Tomu pak bude najednou se svým soupeřem dávat každé kolo pokyny, dle nichž se bude řídit následný souboj. Vedle různých počítačem připravených výzev navíc bude tento mód obsahovat i PVP, a rozhodně se tak máme na co těšit.

Hearthstone Mercenaries
Hearthstone Mercenaries
Zdroj: Blizzard

Hlavním ale na celém Hearthstone panelu bylo odhalení nové expanze. Ta se bude jmenovat Forged in the Barrens a přinese s sebou třeba nový keyword Frenzy. Ten budou moci nést jen minioni a zajímavý efekt s ním spojený se spustí po té, co daná potvůrka poprvé utrpí nějaké poškození. Vedle toho se můžeme těšit i na Ranked Spells, což jsou kouzla, která se budou (nezávisle na tom, zdali je máte na ruce či v decku) zlepšovat po té, co dosáhnete na pět, resp. deset manakrystalů.

Snad nejzásadnější změnou, co nová expanze přinese, jsou ale Spell Schools – ty budou fungovat naprosto stejně jako Tribes u minionů a zpětně ovlivní i starší kouzla. Zkrátka a jednoduše, stejně jako máte u minionů Beasty a Murlocy, u spellů budou nově typy Arcane, Fel, Fire, Frost, Holy, Nature a Shadow. A nejde samozřejmě jen o úpravu kosmetickou, s typy Spellů budou samozřejmě pracovat různé nové kartičky. Jedna z nich (Spirit Healer) je i mezi těmi, které už byly ze setu Forged in the Barrens představeny – nejen na ní se můžete podívat níže.

Všechny zatím odhalené karty z nové expanze
Všechny zatím odhalené karty z nové expanze
Zdroj: hearthpwn.com
miluju videohry a hlavně ligu legend