Přejít k hlavnímu obsahu

BR mód pro Battlefield 5 nabídne historicky největší mapu této herní série

21. 3. 2019 | 08:00 Všechny hry
Halvøy, nová mapa pro Battlefield, nabídne režim pro 64 hráčů, destruktivní prostředí a úkoly podobné těm v Conquest módu.
Battlefield Firestorm
Battlefield Firestorm

Ať už chceme nebo ne, žánr her Battle Royale tu s námi stále je a vypadá to, že jeho popularita bude nadále narůstat, nebo se alespoň ustálí. Proto se není čemu divit, po CoD Blackout přichází i Battlefield s vlastním BR módem, který jde však trošku jiným směrem, než ostatní tituly. Zatímco u Apexu či Fortnite můžeme vidět rychlou akci, v podstatě bez nutnosti dopravních vozidel, Battlefield se v tomto smyslu vydává směrem opačným.

Celá hra nebude totiž jen o přežití do posledního muže, ale důležitým prvkem budou také herní úkoly či udržení určitých pozic s lepším lootem, člověk tak bude moci najít lepší vybavení, zásoby, zbraně a dále zmíněná vozidla. Toto celé bude pak zaobaleno do kooperace 4 hráčů (jiný počet zatím oznámen nebyl a nejspíš se ho ani nedočkáme), u kterých vývojáři slibují velkou nutnost spolupráce.

Vstup k tanku

Firestorm mapa bude dle všeho obrovská, podle dosud zveřejněných informací dokonce 10x větší než Hamada, doposud nejrozsáhlejší mapa této hry. Takto obrovská rozloha dává tomuto BR módu tedy logicky dosti specifické možnosti a to zejména v oblasti transportu. Už při jejím vydání budeme ve hře moci využít až 17 různých dopravních prostředků, mezi nimi například traktor, nebo třeba tank Panzer. Ve spojení s destruktivním prostředím celé hry si tak dokážu lehce představit, jakým způsobem bude takové střílení do okolních domů a hledání přeživších v jejich sutinách zábava.

Tedy, kdo ví na jak dlouho, přeci jenom se jedná o Battlefield...