Přejít k hlavnímu obsahu

Britský hráč dostal záchvat, zachránila ho jeho online spoluhráčka z druhého konce světa

18. 1. 2020 | 15:07 Všechny hry
Sedmnáctiletý Aidan Jackson z Británie měl nepředstavitelné štěstí. Když se během hovoru odmlčel, jeho pozorná kamarádka Dia Lathora si uvědomila, že něco není v pořádku, a zavolala policii. Ničemu nevadilo, že dvacetiletá Dia byla v tu dobu tisíce kilometrů daleko.
SW
SW

Aidan z britského města Widnes mluvil se svou kamarádkou z Texasu, když dostal záchvat. Dia zareagovala rychle a zkontaktovala cheshirskou policii prostřednictvím pohotovostních služeb. Když složky dorazily k Aidanovu domu, uvítali je překvapení rodiče, kteří netušili, že Aidan má ve svém pokoji v patře záchvat. Svého syna našli “extrémně dezorientovaného”.

“Zrovna jsem vstal od počítače, abych si sedl a cítil jsem se trochu legračně,” řekl Aidan pro SkyNews.

“Otočil jsem svůj mikrofon, aby mě mohla (Dia) pořád slyšet. Další věc, co si vybavím, je, jak jsem se probudil s policií a rodiči v mém pokoji, kteří mi řekli, že jsem měl záchvat. Netušil jsem, co se děje.”

“Když jsem byl v nemocnici, dostal jsem se k iPadu, takže jsem mohl mluvit s Diou. Dal jsem jí vědět, že jsem v pořádku a poděkoval jí aspoň pětkrát, desetkrát za to, co udělala. Děkuju jí vždy, když ji vidím.”

Aidan už zase hraje, podstupuje testy, aby se zjistilo, co záchvat způsobilo. Jeho matka však trvá na tom, aby od teď hrál vždy s otevřenými dveřmi.