Přejít k hlavnímu obsahu

Bronzový střelec TIXI: Určitě jsem nás považoval za jedny z největších kandidátů na medaili

3. 12. 2020 | 15:25 PUBG: Battlegrounds
Trojici rozhovorů po Vodafone MČR v PUBG nemůžeme zakončit jinak, než sérií otázek a odpovědí s hráčem týmu Eclot Gaming. Z bronzového celku jsme si vybrali Vojtěcha 'TIXI' Tichého, který se se zbytkem týmu dal dohromady během léta a společně se za krátkou dobu dokázali vypracovat v jednoho z aspirantů na cenné kovy.
TIXI
TIXI

Kdyby ti někdo před turnajem řekl, že budeš mít bronz, bral bys to všema deseti?

Všema deseti se říct nedá. Vždy, když jdeme hrát, tak se snažíme hrát hlavně na výhru a na první místo. Konkurence byla veliká, přišlo hodně nových hráčů a také tu bylo veliké zlepšení u těch stálých. Třetí místo bych před turnajem bych asi bral, ale určitě ne všema deseti.

Vyhráli jste během turnaje tři hry a nikdo neměl více. Je v kontextu s tímhle faktem třetí místo dostatečně uspokojivé, vzhledem k vašim výkonům?

Nemůžeme se dívat jenom na ty tři výhry, je to o všech 24 hrách v turnaji. Vždycky to může být lepší, pokud nejste první, ale třetí místo je pro mě uspokojivé. Trošičku to zamrzí, že se nám povedlo to, co většině teamům ne a skončili jsme "až" třetí, ale i tak jsme za to velice rádi.

Vy jste se složili až během léta. Cítíš, že jste se za tu dobu dokázali vypracovat v tým, který patřil mezi největší kandidáty na medaili?

Hodně jsme se posunuli od doby, co jsme se spojili dohromady, na začátku jsme byli velice nekonzistentní. Zlepšili jsme se jak týmově, tak individuálně, a to jsme předvedli i na několika MČR sériích, kde jste se umisťovali na nejvyšších příčkách. Možná jsou někteří jiného názoru, ale ano, určitě jsem nás považoval za jedny z největších kandidátů na medaili.

Co vnímáš jako vaše nejsilnější stránky, a co případně byly naopak ty, na kterých jste před turnajem museli nejvíce pracovat?

Mezi naše nejsilnější stránky patřila hlavně poziční a taktická hra. Nehnali jsme se do zbytečných early fightů, na kterých bychom sice mohli nasbírat nějaké body, ale také by nás mohly hodně stát. Snažili jsme se pracovat na slabé koncovce hry, ať už to byla komunikace, načasování nebo samotná střelba.

Když se teda ohlédneš za turnajem, dokážeš zhodnotit, jestli jste vaše nejsilnější stránky dobře využili a dařilo se eliminovat největší nešvary?

V naší taktické hře jsme si podle mě vedli velice dobře. Dostávali jsme se do výhodnějších pozic, ze kterých jsme následně mohli těžit, ať už informace, pozici nebo samotné body za killy. V pozdních fázi hry jsme několikrát nebyli úplně stoprocentní, a to nás stálo pozice a případné body.

Vy jste se do turnaje dostávali pomalu, čím to? Bylo to jen o zónách, nebo jste se déle rozjížděli?

Na začátku jsme neposbírali tolik bodů například z early fightů nebo z rotací, snažili jsme se zahrát spíše na jistotu a hrát pozičně, což nám nepřinášelo takový bodový zisk, jako například agresivní playstyle některých týmů. S dalšími hrami jsme snažili si udržet konzistenci a také trochu přidávat na intenzitě našeho gameplaye, aby jsme mohli stále bodovat i v případě, že hru nevyhrajeme.

Naopak když vám vycházely zóny, tak jste byli téměř nezastavitelní. Snažíte se v takových hrách sbírat killy po celou dobu, nebo se spíše soustředíte na co preciznější závěr?

Ve hrách, kdy nám přála zóna, jsme se snažili eliminovat co nejvíce individuálních chyb, abychom se mohli zaměřit spíše na tu koncovku, která je ve hře klíčová. Kontrolu zóny v takových případech zvládáme velice dobře a umíme si s tím poradit. Chyb jsme se vyvarovali a poté co jsme měli kontrolu nad zónou jsme mohli hrát svoji hru, která nám vyhovovala.

Zlomový byl především poslední den. Cítil jsi nějaké napětí, nebo neměli jste v týmu větší emoce, když jste viděli tu šanci a hlavně vyrovnanou tabulku?

Napětí nebo nějaký tlak v týmu jsme moc nepociťovali. Po druhém hracím dni jsme se nacházeli v tabulce na čtvrtém místě, což nám dodávalo určitou dávku sebevědomí a také hodně odhodlání hrát naplno do posledních her, protože rozdíl v tabulce byl opravdu těsný.

Jak moc jste v posledních hrách sledovali počínání ostatních týmů? Necílili jste například i na eliminace někoho konkrétního?

Počínání ostatních týmů jsme sledovali tak nějak celkově, neměli jsme nikoho konkrétního, na koho bychom se zaměřovali, snažili jsme se soustředit na náš výkon.

A co samotná koncovka? Kdy se vám ulevilo, když Majkl neskutečně zvládl přežít proti Cyber Gaming a vám to už bodově stačilo?

Samotný konec turnaje byl neskutečně intenzivní, ať už rotace kluků na kontejnery, nebo Majklův clutch. Snažili jsme se hodně sledovat killfeed a dění v poslední hře, abychom případně věděli o eliminací týmů, které byly kolem nás v tabulce. Majklův clutch byl neskutečným přínosem i přes to, že z toho měl "pouze" 2 body. Ulevilo se nám až poté, co jsme viděli tabulku, protože to bylo opravdu vyrovnané do posledních okamžiků a nechtěli jsme si nic domýšlet.

Co vaše budoucnost? Společně vám to šlapalo, budete spolu pokračovat?

Naše budoucnost je teď dost otevřená, ještě jsme se s klukama na tohle téma nebavili, takže ani sám nedokážu odpovědět, natož abych mluvil za celý team. Myslím, že si všichni teď dáme nějakou pauzu po MČR a v blízké budoucnosti to budeme řešit.

MČR merch
MČR merch
Zdroj: MČR merch
Štítky: MČR, eclot gaming, TIXI
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.