Přejít k hlavnímu obsahu

Bude CS:GO Major opět v Katowicích?

5. 7. 2018 | 16:04 Counter-Strike 2
Podle serveru dbltap.com pověřila společnost Valve pořádáním prvního Majoru příštího roku německou organizaci ESL. Tvrdí to několik různých zdrojů, které údajně o rozhodnutí Valve vědí.ESL by se k pořádání CS:GO Majoru mohlo dostat po třech letech, kdy pořádalo druhý major roku 2016, ESL One Cologne. Od té doby však Valve zkoušelo nové organizátory a ESL ani jejich sesterská organizace DreamHack šanci pořádat Major nedostaly. 
Výchozí obrázek

Podle serveru dbltap.com pověřila společnost Valve pořádáním prvního Majoru příštího roku německou organizaci ESL. Tvrdí to několik různých zdrojů, které údajně o rozhodnutí Valve vědí.

ESL by se k pořádání CS:GO Majoru mohlo dostat po třech letech, kdy pořádalo druhý major roku 2016, ESL One Cologne. Od té doby však Valve zkoušelo nové organizátory a ESL ani jejich sesterská organizace DreamHack šanci pořádat Major nedostaly. 

Zatím posledním Majorem pro ESL bylo Cologne 2016 (foto: HLTV)

To by se teď ale mělo změnit, protože jak potvrdilo několik zdrojů pro server dbltap.com, Valve pověřilo pořádáním prvního CS:GO Majoru příštího roku právě ESL. Pravdivosti této zprávy přidává i oznámení, že narozdíl od minulých let se bude organizátor vybírat s větším předstihem než dříve, kdy začal výběr až po konci posledního Majoru. Touto dobou by tedy měl být organizátor už oficiálně vybraný.

Další detaily však zatím neznáme. Podle dostupných informací by se však měl Major konat na přelomu únoru a března. Tím se přímo nabízí IEM Katowice, které se v tomto termínu pořádají a každoročně patří mezi největší události ve světě CS:GO. Eventy IEM se narozdíl od turnajů ESL One vysílají na Twitchi, což je jedna z podmínek pořádání majoru. V Katowicích se navíc letos pořádal Major v Dota2, což může ESL přidat pár plusových bodů.

Nic ale zatím není oficiální. Na oficiální oznámení si budeme muset počkat do září, kdy se v Londýně uskuteční FACEIT Major. 

Štítky: Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.