Přejít k hlavnímu obsahu

Bude mít STYKO nový domov? FunPlus Phoenix jednají s GODSENT, skončit by však měl kapitán kRYSTAL

6. 11. 2020 | 13:40 Counter-Strike 2
Evropský tým GODSENT, jehož součástí je také STYKO, se pravděpodobně bude brzy stěhovat. O sestavu má totiž zájem čínská organizace FunPlus Phoenix, která se již od března snaží vstoupit do světa CS:GO. Podle zákulisních informací navíc GODSENT chystají změnu v sestavě.
godsent
godsent

Po necelém roce působení ve švédské organizaci GODSENT se Martin "STYKO" Styk a spol. pravděpodobně budou stěhovat. Podle serveru HLTV.org má o sestavu zájem čínská organizace FunPlus Phoenix, která je jedním z osmi zakladatelských týmů ligy FLASHPOINT.

Organizace FPX, která mimo jiné drží titul z loňského League of Legends Worlds, se o vstup do CS:GO pokusila již v březnu, kdy začala premiérová sezóna ligy FLASHPOINT. Tehdy vzala do svých řad sestavu týmu Heroic, ta však vydržela po křídly čínské organizace pouhý jeden zápas. Poté, co vyšlo na povrch, že es3tag podepsal s Astralis, se organizace rozhodla nakonec nepodepsat smlouvy a ve zbytku ligy se v jejich řadách představil americký mix Bad News Bears.

emi csgo

Naopak pro jádro současné sestavy GODSENT se za rok a půl existence bude jednat už o třetí stěhování. Tým začal bez organizace pod jménem NoChance, loňské září podepsali Smash, kterou vlastní DJové Dimitri Vegas a Like Mike. V ní však tým vydržel pouhé dva měsíce a poté se finálně usídlil v GODSENT.

Server HLTV.org navíc informoval o tom, že tým hledá náhradu za svého kapitána, Němce kRYSTALA. Ten patří mezi nejzkušenější IGL na scéně, kdo by na na tom byl hůře než právě kRYSTAL. Spekuluje se také o tom, že se německý hráč chystá přesunout na pozici kouče.

Nahradit by jej v týmu mohl bývalý IGL týmu c0ntact, srbský hráč Luka "emi" Vukovic. Ten je v současné době bez týmu poté, co jej v sestavě nahradil Snappi. Podle HLTV již GODSENT nového hráče testují.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.