Přejít k hlavnímu obsahu

Bulvár: Co se dělo v zákulisí Hearthstone MČR? 1. část

11. 11. 2018 | 11:46 Hearthstone
Že vyhrál Jarla, který si odváží titul až do Skandinávie, to už víme. Že Pokrovač po svém dlouhém rozboru své přípravy na Instagramu vypadl hned ve skupině, to už taky víme. Že si Findan dal 0:2 víme taky, pravděpodobně nějaká budoucí spolupráce s operátorem kyslíku. Ale co se dělo v brněnském esportovém areálu a nikdo vám o tom neřekl, to se dozvíte právě teď! Článek bude mít dva díly, protože se do jednoho nevejdou všechny informace a zároveň chceme dodržet systém 0:2, což je skóre, které si tu ve skupině dala spousta hráčů, jako odhad pro semifinále.
Výchozí obrázek

Celé Vodafone Mistrovství České republiky v mobilních hrách se neslo v epickém duchu. Všude samé známé tváře, ohně zahřívaly plnou tribunu diváků a v areálu hrála nesmrtelná hudba od Ega a Roberta Buriana - Žijeme len raz, což zde vyvracel každý hráč, který se zrovna respawnul nebo jen změnil svou classu. Okolo stage běhala spousta malých dětí, které mamky pustily na výlet pod záminkou toho, že konečně odejdou od počítače pryč, ale nakonec jen změnily místo na hraní Fortnite. Mezi dětmi se snažily projít hostesky, které pravděpodobně vědí o gamingu to samé, co já vím o jaderné fyzice, ale úkol zněl jasně: “Usmívej se a buď hezká.” - což samozřejmě funguje náramně.

Mezitím se tu proháněl nebezpečný český Conor McGregor, který se chtěl vžít do života jeho nedávného protivníka Khabiba, takže do sebe bouchnul pár drinků, kde byl podíl vodka a vodka na 50/50. Jediný, kdo by mohl být McGregorem, je samozřejmě Pokrovač, který si jako podporu přivezl i legendárního Swisskinga! Pokrovač měl jednu z největších příprav na tento ročník, ale bohužel neprošel ani ze skupiny. Sice nevyhrál titul mistra ČR, ale rozhodně vyhrál titul Matičky Rus, protože zde bouchnul tolik litrů oblíbeného pití Putina, že by měl obdržet medaili s potiskem “Absolut winner in Russian Standard”. Naštěstí si ho pohlídal spoluhráč Findan, takže došlo jen k vyrážení dveří, modelingovému ležení na jídelním stole a vtipným hláškám na procházející lidi. Miky se sice opil, ale stejně je to stále pán, protože všechny okolo pobavil a sice odchází bez poháru, ale rozhodně neodchází bez naší lásky.

Dalším důležitým zmíněním je černá ovce top šestnáctky, což každý ví, že je Naruto. Tento chlapec, který sice může působit mladě, skoro až jako klučina, který se zde ocitl v průvodu za Fatty Army, ale ve skutečnosti je už dospělým mužem, který sem přijel reprezentovat svoji střední školu. To je moc hezké, že školy takto podporují esport, tedy alespoň se to tak říkalo na stage před diváky - není to však tak, že jej nikdo do týmu prostě nevzal, tak si tam pinknul logo školy, aby dostal lepší známky u maturity? Těžko říct, to se asi nikdy nedozvíme, ale tak jako tak je to stále výhra pro esport i pro Naruta. Na MČR se ukázalo, že má školství zájem o esport a Naruto zvládne maturitu na jedničky.

Hentai-boy sice neukořistil celkové prvenství, ale rozhodně to natřel většině favoritů! Před turnajem byl označován jako “freewin”, což není první ani poslední hráč, kterému se takto přezdívá. Ve skupině však prošel jako “arthasův nůž” máslem a objevil se na stage v TOP 8. V rozhovoru označil přední hráče, kteří byli považováni za favority, jako soupeře, kterým ukázal, kdo je tady ve skutečnosti “free.” Narutovi sebevědomí rozhodně nechybí a každý by to rozhodně ocenil, kdyby hned ve čtvrtfinále nedostal stopku a nešel si sednout mezi ostatní “free” hráče.

Poslední informací, spíše spekulací, bude hráč Vlčák, který si tímto turnajem pokazil dlouhou šňůru vítězství. Byl velkým favoritem, protože se mu v poslední době dařilo téměř všude. Kdybychom jej posadili s nějakým bronzovým týmem na stage lolka proti Esubě, tak si troufám tvrdit, že by i tak byl MVP celého zápasu, ale karty ho však tentokrát nepodržely. To však všichni dávno víme, ale je tu věc, která by nás mohla v následujících týdnech dost zajímat. V esportových ulicích se vypráví jedna bajka, která by mohla být tajným klíčem k otevření přestupové bedny.

V houštinách temného lesa žil mladý vlčák, který svým vzhledem připomínal energického tygra. Každý jej měl rád a každý jej obdivoval, protože se mu podařilo ulovit to nejlepší, co les poskytoval a tím mohl nakrmit celou svou rodinku. Na druhé straně lesa žila liška, která se snažila svou rodinu krmit každý den, ale úlovky nebyly tak slavné, protože se všechny potenciální oběti stěhovaly na druhou stranu lesa, jelikož chtěly být uloveny vlčákem, aby aspoň jejich život měl nějaký smysl.

Jednoho dne liška přemýšlela, že by mohla zkusit přetáhnout vlčáka na svou stranu lesa, aby s sebou vzal i zbytek zvěře a liška si na nich mohla smlsnout. Proto se vplížila na vedlejší stranu. Našla si doupě oblíbeného vlčáka a pod přátelskou záminkou ulehla vedle něj. “Vlčáku, jak ty to jen děláš, že jsi tak šikovný?” optala se jej a olízla si svůj čumák. “Těžko říct, možná jsem se tak narodil.” Odpověděl ji a dál spokojeně ležel u plápolajícího ohně. “Nemohl bys mi pomoct být trochu jako ty?” Naléhala liška a připlížila se blíže k vyhřáté srsti lesního oblíbence. Vlčák neodpovídal a jen se uculil. Liška tedy přilezla blíže, až se dotýkala srsti svého vysněného úlovku. “Nemohl bys alespoň na chvíli přejít na mou stranu, abych i já mohla živit svoji rodinu?” Pokusila se hrát na city. Vlčák se ji podíval do očí a chtěl přikývnout, protože chtěl pomoct i ostatním. Avšak v ten moment do doupěte vtrhl rozzuřený tygr, který měl srst temnou tak, že si liška nevšimla jeho přiblížení k doupěti. Tygr prohnal lišku po celém doupěti, protože se rozhodl svého přítele bránit před odchodem do neznámého prostředí. Liška utekla na svoji stranu lesa a těžko říct, zda se ještě někdy vrátí.

Z této bajky plyne ponaučení, že bychom se nikdy neměli nechat jen tak zlákat, pokud víme, že se někde máme dobře. Víme totiž to, že si na Vlčáka dělá zálusk jedna z předních organizací a nevíme, jak je to přesně se smlouvami, ale jisté je jedno! Určitě se koncem nebo začátkem roku dozvíme, zda Vlčák bude stále v Dark Tigers nebo se rozhodne přejít k jinému týmu.

Tímto uzavíráme první část zákulisí MČR a doufáme, že jste si užili dávku bulváru a spekulací, ke kterým se bohužel jako diváci nedostanete. Ale od toho jsme tu právě my!

 

Štítky: MČR 2018, Bulvár