Přejít k hlavnímu obsahu

c0ntact Gaming odkupují sestavu CR4ZY za neuvěřitelnou částku 1,5 milionu dolarů

21. 1. 2020 | 00:40 Counter-Strike 2
Před nějakým časem jsme vás informovali o tom, že chorvatská organizace CR4ZY prodala svůj CS:GO tým do Severní Ameriky. Nyní už je vše potvrzeno, novým zaměstnavatelem týmu kolem EspiranTa se stává společnost, která mimo jiné vlastní sloty v Overwatch League i franšízové lize v novém díle Call of Duty.
CR4ZY
CR4ZY

UPDATE 20. 1.: Přestup je konečně oficiální, CEO CR4ZY Antonio Meic jej potvrdil pro přímo pro HLTV.org. Chorvatská organizace se však zřejmě nerozloučí s CS:GO scénou nadobro, na následujícím tweetu nechal sám Meic indicii pro zvědavce, v kancelářích se ze známých tváří nachází bývalý trenér HellRaisers Johnta.


CR4ZY jsou týmem druhé světové desítky, který se nejvýše dostal na 12. příčku HLTV žebříčku. To vše ale bylo za dob, kdy jeho barvy ještě hájili huNter s nexou, kteří již dnes střílí za G2 Esports. Ze sestavy s obřím potenciálem se tak stala pětice, která je "pouhou" stálicí Tier 2 scény. Výkony však v určitých mezích byly stabilní i nadále, takže ani změny nezabránili sestavu odkoupit zámořskou organizací za gigantickou částku.

Sám uznávaný portál HLTV.org před několika dny potvrdil, že došlo k prodeji týmu do Severní Ameriky. Z jiných zdrojů ale nyní dorazily i další doplňující informace. Sestava v čele s talentovaným EspiranTem by měla zamířit pod křídla organizace c0ntact Gaming LLC. Neznámé jméno, řeknete si, každopádně vlastníkem této společnosti je Drew McCourt, syn majitele slavného fotbalového klubu Olympique Marseille. Značku samotnou sice na turnajích nenajdete, ale organizace v tuto chvíli vlastní i sloty ve dvou prestižních franšízových ligách.

Nejzajímavější informací je přestupová částka, která se měla vyšplhat do výše 1,5 milionu dolarů. Ceny se začínají postupně šponovat do výšin, ale i tak je tato obří částka za Tier 2 tým více než překvapivá. Pro srovnání, Evil Geniuses před několika měsíci odkoupili CS:GO tým NRG Esports odhadem za 3 miliony, tedy dvojnásobek, jenže v tomhle případě jde o tým, který se už dokázal na 2 týdny dostat i na samotný trůn světové scény.

Organizace c0ntact Gaming LLC sice pochází ze zámoří, ale jejich Overwatch a Call of Duty týmy jsou původem z Francie, reprezentují totiž Paříž. Dá se tedy očekávat, že i nová akvizice zůstane na starém kontinentu.

Nynější sestava týmu vypadá následovně:

 Srbsko Nestor 'LETN1' Tanić
 Litva Rokas 'EspiranTo' Milasauskas
 Finsko Otto 'ottoNd' Sihvo
 Bulharsko Georgi 'SHiPZ' Grigorov
 Srbsko Luka 'emi' Vuković

 Irsko Neil 'NeiL_M' Murphy – trenér

Zdroj: 1pv.fr
Štítky: CR4ZY, c0ntact Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.