Přejít k hlavnímu obsahu

Carzzy: Jsem rád, že jsem konečně vyhrál něco většího

1. 3. 2019 | 09:42 League of Legends
Česká hvězda na německé scéně, které se povedlo s týmem vyhrát finále třetí etapy Premier Tour v Bonnu. Přnášíme rozhovor s botlanerem BIG - Carzzym.
Carzzy - Premier Tour BIG
Carzzy - Premier Tour BIG

V Německu hraje BIG kromě Premier Tour také ligové soutěže SINN League a ESL Meisterschaft, takže odehraje daleko více soutěžních zápasů, než týmy ve Francii či ve Španělsku. Právě Premier Tour sice probíhá stylem velkého elimination turnaje, a je jednoznačně nejůležitější z nich, protože její výsledky jsou jediným měřítkem v rámci kvalifikace na European Masters. Ve třetí etapě se povedlo zvítězit Berlin International Gaming (BIG), za který hraje i český botlaner Carzzy.

Spolu s hráči jako WhiteKnight nebo SirNukesAlot se Carzzymu povedlo získat první větší trofej díky finálové výhře nad SK Prime. V předchozím kole si hráči BIG vybojovali cestu do finále skrz Ad Hoc Gaming, za který nastupují i Hjarnan s Klajem. Ve čtvrtfinále si Carzzy a spol. poradili i s druhou akademií, která hraje německé soutěže, Schalke 04 Evolution. Za výhru v Bonnu BIG vyhrál 10 tisíc euro a připsal si důležitých 200 bodů do EU Masters kvalifikace.

Premier Tour Bonn Carzzy BIG

Ahoj Carzzy, nejdříve gratulujeme k vítězství na Premier Tour – Stop 3 Bonn. Co pro tebe a tvůj tým znamená tahle trofej?

Znamená to pro nás hodně. Nemysleli jsme si totiž že vyhrajeme, a tím pádem nám tahle LANka docela vylepšila sebevědomí a myslím si, že teď budeme hrát aspoň trošku líp. Na začátku turnaje jsme hráli se Schalke 04 a poté proti Ad Hoc Gaming a oba týmy nám daly docela zabrat. Já osobně jsem hodně rád že jsem konečně vyhrál něco většího.

Jak se ti líbí styl německé scény? Řešíte s týmem nějak intenzitu přípravy na jednotlivé soutěže, protože probíhají v podstatě všechny současně?

Popravdě se mi ten styl vůbec nelíbí. Většinou za týden hrajete tři různé zápasy, což moc ideální není. Na Premier Tour jsme se připravovali více než na ostatní zápasy, protože to je jediný způsob jak získat body na European Masters.

Na začátku sezóny jste proti SK Prime padli 0-2 v rámci ESLM. Co se zlepšilo, že se vám je teď podařilo smáznout 3-0?

Zezačátku jsme hodně tiltili a hledali způsoby jak a co vlastně chceme hrát. Rozhodně jsme se od začátku dost zlepšili a tak si myslím, že jsme už lepší než SK Prime.

TOP 5 - Premier Tour Winter

#TýmBodyCelkem
Stop 1 Stop 2 Stop 3Stop 4 
1.SK Gaming Primelogo std.pngSK Gaming Prime155155155-465
2.Berlin International Gaminglogo std.pngBIG11065200-375
2.EURONICS Gaminglogo std.pngEURONICS Gaming20011065-375
4.Mousesportlogo std.pngmousesports6520025-290
5.Ad Hoc Gaminglogo std.pngAd Hoc Gaming25-110-135

Na scénu přišla řada hráčů s LCS zkušenostmi a přidaly se na ni i dvě LEC akademie. Zvýšila se konkurence zdejších turnajů oproti tvému poslednímu působení v Německu? 

Rozhodně se zvýšila, Německo je podle mě momentálně top 1-2 mezi ligami v ERL.

Co BIG čeká v následujících týdnech a měsících? Jak vidíš vaše šance v jednotlivých soutěžích a koho vnímáš jako největšího konkurenta v boji o European Masters a německé trofeje?

Největší hrozba je asi pořád SK Prime a nejspíš Mousesports, ovšem můžou potrápit i Schalke 04 nebo Ad Hoc Gaming.

Sleduješ i jiné evropské ligy a třeba působení českých hráčů? Chtěl bys se na European Masters setkat s někým konkrétním?

Rád bych si na EU Masters zahrál proti denykovi, protože si myslím že má dost dobrý tým a nejspíš vyhrajou LVP, Freezovi se bohužel moc nedaří a Neona moc nesleduju takže nevím. Domácí ligu sleduju jen když se hodně nudím, ale myslím si že momentální ůroveň hráčů co tam je, je snad ta nejhorší za celou dobu co pamatuju.

Díky za rozhovor, chtěl bys něco vzkázat svým fanouškům a našim čtenářům?

Děkuju všem, kdo mě podporují a sledují. (Facebook) (Twitter)
 

Štítky: ERL, Premier Tour, Carzzy