Přejít k hlavnímu obsahu

Carzzy míří do Německa: Zahraje si s dvěma bývalými LCS hráči

21. 1. 2019 | 03:00 League of Legends
Matyáš "Carzzy" Orság, který se nedávno umístil na šesté příčce nejlepších lolkařů z CZSK se připojil k německému celku BIG CLAN. Ten bude působit v německé regionální soutěži.
BIG Clan Carzzy
BIG Clan Carzzy

Český mladík už si angažmá v Německu vyzkoušel v minulém roce, kdy s Mysterious Monkeys dosáhl na 3. - 4. místo v jarním play-off. Poté ho jeho kroky zavedly do španělské Superligy, kde si připsal další 3. - 4. místo, tentokrát však v dresu KIYF. Španělskou ligu ale nyní opouští, hlavně kvůli tomu, že se nemohl přesunout do gaming housu. Do nového prostředí ale nepřichází sám. Německá organizace, známá zejména z vod Counter Strike: Global Offensive, změnila ve své LoL sekci hned čtveřici hráčů. Do týmu Carzzy míří spolu s jedním z bývalých spoluhráčů z KIYF. Německý midlaner ZaZee se totiž vrací do své domoviny a po boku českého botlanera bude chtít obnovit fungující partnerství, které ve španělských vodách fungovalo víc než spolehlivě.

BIG CLAN Carzzy

V týmu zůstal pouze jungler Don Arts, který svůj tým vloni dovedl k několika umístěním na stupních vítězů. Na nové soupisce nás ale nejvíce zaujmou dvě tváře ze severu Evropy - Fin WhiteKnight a Estonec SirNukesAlot. Toplaner WhiteKnight v LCS debutoval už v roce 2013 jako náhradník ALTERNATE, kam se dostal díky svému vysokému postavení v evropském SoloQ. Na kompetitivní scénu se pak vrátil o 3 roky později v dresu Paris Saint-Germain, kde si zahrál i třeba s Nardeusem.

Na nejvyšší evropskou scénu se vrátil jako naskakující náhradník za tým Ninjas in Pyjamas a posléze se dostal do Unicorns of Love, kde odehrál celou loňskou sezónu. Estonský support, SirNukesAlot, v evropské LCS debutoval až v loňském summer splitu, kdy si oblékl dres Giants Gaming. Tento tým však nebyl přijat do nové éry jménem LEC a sám SirNukesAlot dost kvalitní výkony, aby dostal pozvánku do jedné z přijatých organizací.

Soupiska BIG CLAN:

 Finsko Matti "WhiteKnight" Sormunen
 Německo Finn-Lukas "Don Arts" Salomon
 Německo Dirk "ZaZee" Mallner
 Česká republika Matyáš "Carzzy" Orság
 Estonsko Risto "SirNukesAlot" Luuri