Přejít k hlavnímu obsahu

CEE Champions zná rozlosování play-off, ve čtvrtfinále nás česká ostrý souboj eSuba vs. Sampi

20. 10. 2020 | 12:45 Counter-Strike 2
Skupinová fáze CEE Champions je u konce a před námi jsou dva nejdůležitější víkendy. O tom následujícím poznáme nejprve nejlepší osmičku a poté i čtveřici, poslední dva říjnové dny pak určí samotného šampiona.
CEE Champions
CEE Champions

Česko-slovenská scéna je dosud nejúspěšnějším regionem CEE Champions, protože ani jeden náš zástupce ve skupině nezaváhal. Kromě dvou států, které společně utvářejí naši scénu, měli sjednocenou kvalifikaci už jen Albánie a Kosovo, odkud naopak do play-off nepostoupil ani jeden celek. Ze dvoučlenných národů uspěli Bulharsko a Litva, jinak ostatní státy mají ve vyřazovací části posledního zástupce. Na našem úspěchu ještě přidává fakt, že Eclot Gaming a Sampi ovládli dvě ze čtyř skupin, ty další patřili zástupcům Srbska a Lotyšska.

Pro první play-off víkend 24. a 25. října už je rozlosován pavouk, který dotváří zvláštní formát skupinové fáze. V jednotlivých skupinách se totiž dohrávaly zápasy třetího kola i mezi neporaženými týmy, kvůli čemuž postupuje vždy jeden tým se skóre 3:0 a tři se skóre 2:1. Decidery o pořadí jsou tak opravdu zamotané a ne ve všech případech musí být tým postupující ze čtvrtého místa tím nejslabším z dané skupiny. Přesně tohle je případ i eSuby, která se kvůli prohře s LESGEDI bude muset postavit Sampi. Ve čtvrtfinále se však v případě výher ECLOT a SINNERS nikdo další nepotká, takže pokud se poštěstí, můžeme mít tři zástupce mezi elitní čtveřicí.

Rozbor jednotlivých zápasů a šancí našich zástupců si rozebereme v preview před prvními vyřazovacími duely.

Semifinálové dvojice seřazené tak, jak je najdete v pavouku:
 Srbsko Level Up esportsvs. Bulharsko Tenerife Titans
 Maďarsko Budapest Fivevs. Česká republika SINNERS
 Česká republika Eclot Gamingvs. Ukrajina Project X
 Estonsko LESGEDIvs. Chorvatsko GamerS1337
 Česká republika Sampivs. Slovensko eSuba
 Litva grazhtasvs. Litva JoinTheForce
 Lotyšsko Wolsungvs. Bulharsko FATE Esports
 Rumunsko GameAgentsvs. Makedonie Godz1337
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.