Přejít k hlavnímu obsahu

Global Games: Češi už jsou ve čtvrtfinále!

26. 11. 2019 | 11:20 Hearthstone
Český výběr má v rámci dalšího ročníku Hearthstone Global Games za sebou první dvě skupinové fáze. Ani jedna bohužel nebyla vysílána živě, fanoušci si je však mohou vždy zhlédnout ze "živého záznamu". Pokud se tedy plánujete dívat a nechcete si nechat vyzradit konkrétní výsledky našinců, další část článku raději nestudujte.
HGG
HGG

Období, které se označuje jako offseason, letos naprostá nuda nebude – v Blizzardu se totiž rozhodli vyplnit ho dalším ročníkem Hearthstone Global Games. Pravda, ten se oproti těm minulým dočkal značného zmenšení, o titul bojuje jen menší počet států, které navíc reprezentují už jen dvoučlenné týmy, a na zúžení startovní listiny doplatili Slováci. České barvy na HGG 2019 hájí dvojice Faeli a Jarla, lepší zástupce jsme si přát ani nemohli. Oba totiž patří ke hráčům světového kalibru a kromě zahraničních úspěchů se mohou pyšnit titulem mistra ČR.


UPDATE #1 (20. 11.): V úvodní skupinové fázi bylo 32 zúčastněných dvojic rozděleno do osmi GSL skupin, z každé čekal postup do další fáze na dva nejlepší. Česko bylo přiraženo do skupiny G. V úvodním utkání Jarla a Faeli porazili Belgičany, první šanci na postup ale nevyužili proti Rumunsku. Ve spodní části na ně podruhé čekala Belgie, se kterou si Češi ale naštěstí poradili i na podruhé, a s turnajem se tak zatím neloučí.

HGG 2019: RO32, skupina G
  Belgie Belgie1      
     Česká republika Česko1   
  Česká republika Česko3      
        Rumunsko Rumunsko 
  Rumunsko Rumunsko3      
     Rumunsko Rumunsko3   
  Turecko Turecko0      
         
     Česká republika Česko3   
  Belgie Belgie3     Česká republika Česko 
     Belgie Belgie2   
  Turecko Turecko2      

UPDATE #2 (26. 11.): Druhá skupiny proběhly ve stejném formátu jako ty první, jen s polovinou účastníků. České duo se na úvod utkalo se silným Řeckem, kterému podlehlo nejtěsnějším výsledkem. Tentokrát tak Faeli s Jarlou museli zvládnout dva zápasy po sobě. Naštěstí se jim podařilo oplatit porážku z první skupiny Rumunsku a stejně tak dokázali napodruhé vyzrát i na Řecko. Češi tedy postupují mezi nejlepších osm výběrů.

HGG 2019: RO16, skupina D
  Rumunsko Rumunsko0      
     Dánsko Dánsko3   
  Dánsko Dánsko3      
        Dánsko Dánsko 
  Česká republika Česko2      
     Řecko Řecko1   
  Řecko Řecko3      
         
     Řecko Řecko1   
  Rumunsko Rumunsko1     Česká republika Česko 
     Česká republika Česko3   
  Česká republika Česko3      
miluju videohry a hlavně ligu legend