Přejít k hlavnímu obsahu

Češi znají soupeře v nejštědřejším charitativním turnaji

15. 5. 2020 | 09:00 Dota 2
Největšího charitativního turnaje Gamers Without Borders s prize poolem 1,5 milionu dolarů se zúčastní i dva Češi reprezentující Ninjas in Pyjamas. Dostali však poměrně nešťastný los, a to světové jedničky Secret.
Logo turnaje
Logo turnaje

Úspěšní Češi Jonáš "Saberlight" Volek a Ondřej "Supream" Štarha, reprezentující švédskou organizaci Ninjas in Pyjamas, se zúčastní online turnaje Gamers Without Borders, jenž si klade za cíl podpořit boj s pandemií koronaviru. Klání organizuje saúdskoarabská společnost Safeis společně s ESL a celkem se v šesti týdnech vystřídá šest her. Za námi už jsou PUBG Mobile a Rainbow Six: Siege, další dosud nejsou zveřejněny.

Turnaje v Dotě 2 se zúčastní osm nejlepších týmů ze starého kontinentu a hrát se bude ve formátu BO3 Single Elimination, a to včetně finále. Na NiP vyšel v prvním kole velmi těžký soupeř, aktuálně nejlepší tým světa, Secret. Ačkoli jsou Secret jasnými favority, šance pro NiP rozhodně existuje, protože nedávno je dokázal zaskočit tým Vikin.gg s dalším českým reprezentantem Miroslavem "BOOM" Bičanem a tím vyřadit světové jedničky z ESL One LA Online. Ovšem i kdyby nindžové prohráli, nic se neděje, peníze na charitu půjdou tak jako tak. Tak jako to u těchto turnajů bývá, jde si jen o to zahrát si a v první řadě hlavně podpořit dobrou věc.

Era
Těšíme se na účast v tomto turnaji, který podporuje spoustu skvělých charit a na to, že můžeme nějak pomoct v této globální pandemii. Kdykoli máme možnost hrát Dotu pro dobrý účel, počítejte s námi,

říká Era, support Ninjas in Pyjamas.

Sestava Ninjas in Pyjamas

 Švédsko Charlie "CharlieDota" Arat
 Česká republika Ondřej "Supream" Štarha
 Česká republika Jonáš "Saberlight" Volek
 Švédsko Adrian "Era" Kryeziu
 Rusko Akbar "Sonneiko" Butaev