Přejít k hlavnímu obsahu

Česká cesta na Mistrovství světa v Teamfight Tactics končí o pouhé tři body

11. 8. 2020 | 11:56 Teamfight Tactics
V kvalifikaci na Mistrovství světa byli k vidění dva nejlepší čeští hráči. První den pro ně vypadal velice slibně, ale ve druhém, vlivem chyby v pravidlům, bylo odříznuto pouze 8 nejhorších hráčů, namísto plánovanému řezu třiceti dvou. Kvůli této změně se na druhý den pořadí značně promíchalo. Thraemu, který si vedl lépe, než JJPasak, k postupu do semifinále chyběly pouhé tři body.
Kvalifikace na Mistrovství světa v TFT
Kvalifikace na Mistrovství světa v TFT

V této kvalifikaci byli k vidění dva nejlepší čeští hráči, konkrétně jste mohli fandit Miloslavu “Thrae“ Poslednímu a Jakubovi “JJPasak“ Šperkovi. První den obou borcům vyšel dost dobře, a tak si JJPasak zajistil postupové 10. místo v tabulce se 32 body, zatímco Thrae se průběžně umístil na 16. místě se 30 body. JJPasak se ve hrách postupně umístil na 5., 3., 1., 1. a 8. místě, Thrae se tento den umístil postupně 6., 1., 6., 4. a 2.

Po tomto kole mělo být vyřazeno 32 hráčů s nejméně body, ale vlivem chyby v pravidlech bylo nakonec vyřazeno pouze osm. Pořadatelé špatně spočítali tiebreaker, což je vlastně průměrné skóre všech oponentů, se kterýma hráč hrál – ovšem když hrál s někým dvakrát, tak mu započítali body jenom jednou. 

Výsledky prvního dne kvalifikace

Druhý den kvalifikace se tabulka značně promíchala a osobně si myslím, že kdyby první den byla vyřazena polovina horších hráčů dle původního záměru, tak by nakonec vypadala úplně jinak. Tento den však našim reprezentantům štěstí moc nepřálo.

JJPasak skončil nejdříve 6., poté 8., 7., a nakonec 6. Díky tomu tak už bylo jasné, že bodově nemá šanci uspět. Thraemu se dařilo o něco lépe, prvně se umístil na 3. místě, poté na 7., 3., 8. a nakonec na 2 místě. Thraemu bohužel scházely na postup do semifinálové šestnáctky pouhé tři body, a tak se ve druhém dni kvalifikace umístil na 20. pozici. JJPasak poslední kolo vynechal, díky tomu dostal jen jeden bod a umístil se na 51. příčce.

Oba dva dny ovládl tabulku ruský hráč Egor "Deis1k" Popov, který si zatím odnáší 79 ze 100 možných bodů.

Výsledky druhého dne
Výsledky druhého dne

Miloslav "Thrae" Poslední se na své fanpage vyjádřil takto:

No nic, končím 20.-24. a postupuje jen TOP 16. Předposlední hru jsem dostal cuck od rng i přesto, že jsem ji zahrál extrémně clean, a bohužel dobrý výsledek v poslední hře to nezachránil. Nejvíc mě mrzí druhá hra, kde jsem udělal relativně velkou missplay ohledně volby compu. Měl jsem dobrou volbu hrát Star Guardian Prots a přehlídl jsem ji.

Jakub "JJPasak" Šperk se k turnaji vyjádřil na svém Youtube kanále: