Přejít k hlavnímu obsahu

Česká Starcraft Liga 4 – systém

4. 6. 2018 | 15:21 StarCraft 2
Minulý týdne jsme si představili systém NSL. Systém je to jistě zajímavý, ale nemůže se ani vzdáleně rovnat se systémem, který na nás chystá ČSL! Pojďme na něj.
Výchozí obrázek

Minulý týdne jsme si představili systém NSL. Systém je to jistě zajímavý, ale nemůže se ani vzdáleně rovnat se systémem, který na nás chystá ČSL! Pojďme na něj.

Ještě než se vrhneme na systém turnaje jako takový, rád bych připomenul zásadní věc v rámci organizace. Starcraft komunita je v porovnání s tou PUBG, LoL nebo Hearthstoní malá, leč věrná. ČSL#4 je po dlouhé době první online liga, která se u nás bude konat a sehnat partnery pro tuto hru je obtížné. Proto je na čase ukázat, jak moc chce česká scéna nějaký takový turnaj vlastně mít. Celý prizepool bude založen na crawdfundingovém systému. Co se vybere, to hráči dostanou. Prizepool bude tvořit částka, která se vybere na twitch kanálu Tučňáka jakoukoli formou – od teď až do začátku turnaje po prázdninách. Můžete používat Donate i Subscribe a všechny finance půjdou na ČSL. Pojďme ukázat, že tu na Starcraft místo máme a chceme ho podpořit!

Česká Starcraft Liga 4

Nyní zpátky do pohádky a pojďme si říct něco k systému samotnému. Začneme tím nejdůležitějším – v hlavním turnaji se utká 16 hráčů, kteří budou vybráni následovně:

 

  • 4 hráči dostanou pozvánku
  • 4 hráči dle umístění v posledním velkém turnaji v ČR (Ostrava Champ)
  • 4 hráči dle nominací a hlasování diváků
  • 4 hráči podle umístění v kvalifikačních turnajích
Máme tedy 16 hráčů. Ty nalosujeme do 4 skupin a užijeme si souboj stejně, jak známe z GSL. Skupina v podstatě odehraje jeden double elimination turnaj, ze kterého získáme pořadí hráčů od 1. do 4. místa.
ČSL skupina
Následuje hlavní fáze turnaje, do které postupuje sice všech 16 hráčů, ale vítězové skupin mají obrovskou výhodu, naopak poražení před sebou mají zatraceně dlouhou cestu k finále. Vše začne soubojem 3. a 4. ze skupin, proti nim se následně postaví ti, kteří skončili na místě druhém. Nyní by v jednoduchosti mohlo dojít k tomu, že proti nim prostě nasadíme vítěze skupin a budeme pokračovat jendoduchým pavoukem. Víte co? Tento systém jsme dělal já. Proč to dělat jednoduše...? Vítězové se utkají ve svém winners bracketu, ze kterého vítěz jde rovnou do finále celého turnaje a ostatní se postupně nasadí proti těm, kteří se probijí částí pro 4., 3. a 2. Snazší je mrknout na obrázek:
Česká Starcraft Liga 4 Turnaj
A to je vše. O pár týdnů později budeme znát celkového vítěze 4. sezóny ČSL.
jen pro připomenutí, takto dopadly předchozí tři sezóny:
  • ČSL 1 = 1. Predy (2000 Kč), 2. Harpner (1000 Kč), 3. Headhunter (500 Kč)
  • ČSL 2 = 1. Headhunter (4000 Kč), 2. Predy (2000 Kč), 3. Harpner (1000 Kč)
  • ČSL 3 = 1. Devil (4000 Kč), 2. Harpner (2000 Kč), 3. Headhunter (1000 Kč)
Kdo to bude letos? Překonáme prizepool některého z předchozích ročníků? Pojďme na to Starcrafťáci!