Přejít k hlavnímu obsahu

Česká vlajka zůstává v LEC, Sheriff míří do Origen

20. 11. 2018 | 23:39 League of Legends
Den oznámení nové soutěže League of Legends European Championship byl dnem desítek spekulací i prvních potvrzených přestupů. Jedním z důležitých zdrojů je oficiální databáze hráčských kontraktů s Riot Games, kde na nás čekalo příjemné překvapení. České barvy při velkých změnách ze soutěže nezmizí!
H2K Sheriff
H2K Sheriff

Druhý český hráč v EU LCS nezklamal a často tým H2K Gaming držel nad vodou. I přes svůj mladý věk se Patrik 'Sheriff' Jírů při svých dvou splitech ukázal jako hráč schopný podávat kvalitní a současně i vyrovnané výkony, což u dlouhodobých soutěží bývá velice cennou vlastností. S potvrzeným přechodu soutěže na franchising model musel Sheriff opravdu zabrat, aby se po převratu v lize udržel, a to se také podařilo!

Stejně jako tomu bylo před rokem v NA LCS, tak i v Evropě se po odhalení League of Legends European Championship začala valit lavina přestupových spekulací, z nichž ty první se začaly potvrzovat. xPekeho tým Origen je s novým logem jednou z nových tváří v soutěží a hned se začalo hovořit, že by se mohl vrátit Zven s Mithym nebo přijít třeba Froggen. Nic z toho se však nenaplní a hned první den bylo vyvráceno.

OG Sheriff

Databáze kontraktů Riot Games totiž odhalila skutečnost, že ačkoliv oficiální oznámení ještě na svět nepřišlo, tak smlouvu pro rok 2019 mají podepsanou první tři hráči, mezi kterými nechybí právě ani české AD Carry. Sheriff si dres Origen oblékl již začátkem loňského roku ve španělské lize, jak můžete vidět na obrázku výše, nyní jej však čeká výzva v podobě premiérové sezóny nově vzniklé soutěže. Potvrzeni byli také dva jeho parťáci, pozici topaře zaujme Barney 'Alphari' Morris z Misfits a na midu se představí Erlend 'Nukeduck' Våtevik Holm, naposledy hájící barvy Schalke 04 Esports. Za týmem navíc jako generální manažer stojí zkušený Deficio, který se vzdal pozice komentátora a vzal si na paškál právě složení nové sestavy Origen. Nemůžeme se už dočkat dalších hráčů, kteří v roce 2019 nastoupí po Sheriffově boku.

Štítky: Origen, Sheriff
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.