Přejít k hlavnímu obsahu

Český sázkař vsadil balík na TSM. Dokáže vyhrát téměř půl milionu?

11. 4. 2019 | 17:00 League of Legends
Už v sobotu vyvrcholí jarní split severoamerické LCS, které bude s napětím sledovat i český fanoušek, jenž na internetu sází pod nickem KTBFFH.
TSM sázka 100 000 Korun
TSM sázka 100 000 Korun

Český sázkař, který je zřejmě dlouholetým fanouškem severoamerického celku Team SoloMid si v sobotu před semifinále amerického play-off na své oblíbence vsadil ohromných sto tisíc korun. „Nejdříve bychom si měli ujasnit, že z mé strany se jedná spíše o srdcovou záležitost, jako dlouhodobého TSM fanouška a dávám zde spíše na svůj instinkt“ napsal KTBFFH ve své analýze. Díky kurzu 4,7 může vyhrát 470 tisíc!

V semifinále Bjergsena a spol. čekal odvěký rival Cloud9, proti němuž v základní části oba zápasy prohráli. V play-off fázi se ale hraje s úplně jinou mentalitou a systémem na tři vítězné hry, mezitímco v základní části zápas často skončí překvapením kvůli tomu, že se hraje pouze na jednu vítěznou mapu. „Dnes musí vyhrát proti Cloud 9, oba celky patří mezi to nejlepší, co nám může severoamerická liga nabídnout, a přestože TSM se nepodařilo Cloud 9 v tomto splitu porazit, měla tomu hodně blízko v jejich posledním zapase, kdy dominovali celou dobu, ale poté se jim nepodařil jeden teamfight a to se jim stalo osudným.” shrnoval český sázkař krátce před zápasem.

TSM 100 tisíc

V průběhu semifinále s Cloud9 se náš sázkař musel pěkně zapotit, jelikož soupeř v jednu chvíli vedl už 2:0 a to po poměrně jasných výhrách. Ještě, že si vsadil online, protože mnozí by při tomhle skóre už papírový tiket dávno roztrhali. Ve třetí hře ale hráči TSM zatnuli zuby a po 44 minutách zvládli snížit na 1:2. Cloud9 poté zkusili zápas dotáhnout s pomocí netradičního výběru hrdinů, který ale hráčům vůbec nesedl a po necelé půlhodině hry se šlo do rozhodující páté mapy.

I v rozhodující hře si TSM získalo relativně slušnou výhodu, ale tým Cloud9 se naděje na postup držel ještě poměrně dlouho. Nakonec to hráči Team SoloMid ale zvládli dotáhnout do vítězného konce a urvat si postup do finále. Největší zásluhu měl na výhře dánský midař Bjergsen, který napříč posledními třemi hrami dosáhl úžasného skóre 15/0/23.

TSM Chance

Ve finále se dle očekávání sázkaře TSM utká s Team Liquid, a bude opravdu o co hrát. Bjergsen se s Doubleliftem utká o to, kdo bude mít nejvíce LCS titulů, protože v současnosti jich mají oba shodně pět. První velký titul můžou získat hráči jako Smoothie, Broken Blade, ale hlavně Jensen, který je považován za jednoho z nejlepších LCS hráčů už několik let. Velká trofej stále ne a ne přijít, a i proto se rozhodl letos přestoupit do Liquid, jenž vloni vyhrál jak jarní, tak letní split. Střelec TSM, Zven, pak má šanci stát se prvním hráčem, který vyhraje titul v nejvyšší evropské i americké lize. 

Odvážnému fanouškovi TSM drží palce snad celá sázkařská komunita. Snad nedopadne jako Tominecko9. Ten totiž v rámci sázek na CS:GO mohl s vkladem 35 tisíc vyhrát až 713 tisíc korun. Jediná chyba na tiketu ale jeho plány nakonec zhatila. Shodou náhod mu vyhlásil stopku tým NoChance, který překvapivě zvítězil nad polskými velikány z Virtus.Pro 2:1.