Přejít k hlavnímu obsahu

Český streamer zbil svou kočku přímo na streamu

17. 3. 2020 | 12:10 Twitch.tv
Možná některým vám během posledních pár dní neunikl záznam streamu, při kterém český streamer hry Rust zmlátil svou kočku. Většina lidí se nejspíše informaci dozveděla od Mikena, který sdílel nyní už smazaný klip a svůj názor k situaci na své facebookové fanpage.
1
1

Při svém víkendovém vysílání udělal velký přešlap malý český streamer Fiendishmora, který během hraní hry Rust slyšel svou kočku škrábat pravděpodobně jeho sedačku. Odložil tedy sluchátka a ke zděšení většiny lidí svou kočku chvíli honil po pokoji, poté chytil a ještě v záběru jeho webkamery jde vidět, jak ji poměrně surově bije. Někdo z diváků, kdo byl přítomný na streamu, dokonce vytvořil klip téhle bizarní situace a sdílel ho na Twitteru, kde označil Mikena a poprosil ho o sdílení a nahlašování tohoto streamera. Reakce Twitche na sebe nenechala dlouho čekat a netrvalo ani 24 hodin a streamer dostal ban přímo od Twitch.tv.

Miken klip sdílel na své fanpage a po smazání klipu přidal do komentářů pod příspěvek video, aby si na tuto událost mohl udělat názor každý sám. Upozorňuji však, že pro slabší povahy může být sledování videa velmi nepříjemné.

Fiendishmora se poté pokusil omluvit na svém Twitteru a na Instagram přidal fotku se svou kočkou, aby lidi přesvědčil, že je v pořádku. Zda vám jeho omluva za takové jednání připadá dostačující či nikoliv, můžete posoudit sami.

Samozřejmě nikdo z nás neví, jestli tenhle útok na svého domácího mazlíčka byla pouze jednorázová záležitost, nebo je to věc, která se u něj doma děje častěji. V komentářích se rozmáhá názor, že člověk takovýmto způsobem na své zvíře nezaútočí z ničeho nic. A dovolím si tvrdit, že je to poměrně logická úvaha. Pokud si někdo kupuje domácího mazlíčka, ať už je to malé zvíře či větší, jako pes a kočka, tak samozřejmě musí kromě péče počítat i s tím, že zvíře občas něco zničí. Existují spousty způsobů, jak svého domácího mazlíčka cvičit, ale fyzické tresty u zvířat rozhodně nejsou cesta a většinou vedou k mnohem horším projevům nežádoucího chování či agrese, nehledě na to, jak hloupě a bezcitně poté člověk, který se k tomuto uchyluje, vypadá. 

Na druhou stranu je možná dobře, že se tato situace na streamu stala, díky reakci, kterou to spustilo nejen u českých diváků, ale také u některých cizinců, dostal aspoň streamer "za vyučenou" a snad ho to donutí se zamyslet nad svým jednáním, ať už to byl náhlý zkrat, nebo je to déle trvající situace.

K situaci nám dal své podrobnější vyjádření i Miken:

Jakmile jsem viděl ten klip, tak se mi zvedl žaludek. Chápu, že někteří lidi vychovávají zvířata jinými způsoby a dokonce souhlasím s výchovnou fackou přes zadek, ale tady tohle spadá trošku někde jinde. Jedinej důvod, proč jsem to hnedka sdílel, je ten, že pokud se ten člověk dokáže takhle chovat před lidmi, tak jsem měl strach, co se může dít off stream. Po jeho vyjádření to vypadá, že to je celkem rozumnej člověk a že se poučil z backlashe komunity. Jenom si přeju, ať lidi, co mají problémy s agresí nebo alkoholem, si nepořizujou zvířata, protože většinou za nic nemůžou a akorát si na nich vybíjí zlost, protože se jim v životě nedaří a nebo je nedokážou vychovat.

Jaký je váš názor na tuto situaci? Myslíte si, že je omluva dostačující, nebo ne?

Štítky: Twitch