Přejít k hlavnímu obsahu

Český virtuální závodník Martin Štefanko rozšiřuje řady světoznámé stáje Williams

7. 8. 2020 | 08:00 Virtuální závody
Jeden z nejlepších domácích virtuálních závodníků, Martin "Štefii" Štefanko, se přesouvá do světa! Rozšiřuje totiž řady prestižního týmu Williams Esports, virtuální odnože jednoho z nejstarších týmů na poli formule 1 a v současnosti jednoho z nejlepších týmů ve světě virtuálního závodění.
Martin Štefanko
Martin Štefanko

Martin Štefanko patří ve světě virtuálního závodění mezi největší domácí hvězdy. Je stálicí české závodní scény a nejvíce září hlavně v sérii Mercedes-Benz Virtual GP, kde získal také jeden titul. Největším úspěchem však bylo angažmá ve virtuální sérii F1 Esports, kde závodil v barvách týmu HAAS. Právě k formuli 1 se alespoň částečně vrací i teď, jeho novým týmem je totiž Williams Esports.

Williams Esports

Fanouškům formule 1 samozřejmě Williams nemusíme nijak přibližovat. Avšak pro ty, co se ve světě závodění tolik nepohybují, se hodí připomenout, že Williams je jeden z netradičnějších týmů v kolotoči formule 1, poprvé odstartoval do závodů již v roce 1977 a do teď patří mezi stabilní součást královny motorsportu.

V roce 2018 pak vznikla virtuální odnož tohoto týmu, která se rychle stala jedním z nejlepších týmů ve světě virtuálního závodění. Jezdci tohoto britského týmu závodí v nepřeberném množství titulů a šampionátů, počínaje šampionátem F1 Esports, přes závodění na oválech NASCAR, až po závodění na zaprášených cestách v Dirt Rally 2.0 a WRC 8.

Nově se do řady jezdců týmu řadí také domácí jezdec. Štefanko zatím neoznámil, kdy poprvé bude reprezentovat nový tým v soutěžích. Už teď se ale nemůžeme dočkat na jeho debut v řadách Williamsu a doufáme, že bude hrdě reprezentovat Česko ve světě virtuálních závodů.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.