Přejít k hlavnímu obsahu

Český závodník Kappa obhájil titul mistra světa!

3. 11. 2019 | 11:58 Virtuální závody
Česko-slovenská scéna vždy v TrackManii patřila ke světové špičce a Martin 'Kappa' Krompolc to dokazuje dodnes. Jeho cesta byla trnitá, ale místenku na LAN finále oficiální soutěže TrackMania Grand League si nakonec vybojoval a o víkendu měl možnost obhájit světový titul.
Sampi Kappa
Sampi Kappa

Paris Games Week hostil pouze čtyři nejlepší hráči z dlouhodobé online části, kromě Kappy se do ní probojovali Angličan Pac a domácí duo Bren, Papou. Přípravu závodník týmu Sampi nepodcenil a před cestou do Francie držel sedm světových rekordů z celkových deseti ligových map. O favoritovi tak nebyl pochyb.

Celá sezóna nabízela prize pool přes půl milionu korun, samotné finále nabídlo 5 tisíc euro. Český rychlík sice v úvodu mírně ztrácel a místy se nacházel i na chvostu vyrovnaného pořadí, před závěrečnou mapou Paradise Palm se ale dostal do čela. Tam už před sebe nikoho nepustil, a obhájil tak prvenství z loňského světového šampionátu. Jedinou kaňkou na triumfu je neúčast hvězdného CarlJr, který se z LAN finále bohužel odhlásil.

Sampi Kappa
MČR 2019
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.