Přejít k hlavnímu obsahu

Charita Safe In Our World zahájila kampaň pro podporu duševního zdraví ve videoherním průmyslu

28. 5. 2020 | 09:00 Všechny hry
Duševní zdraví je velmi důležité téma av době pandemie koronaviru a omezení, která společně s ní přišla, více než kdy jindy. Charita podporující duševní zdraví Safe In Our World se snaží, aby se tímto tématem začali zabývat i lidé ve videoherním průmyslu.
Safe in Our world
Safe in Our world

Safe In Our World oznámili iniciativu #LevelUpMentalHealth, což je celosvětová kampaň s cílem shromáždit videoherní průmysl, aby podpořil ty, kdo jsou ovlivněni problémy s duševním zdravím. To se týká nejen hráčů, ale i samotných lidí ve videoherním průmyslu. V tiskové zprávě charita objasňuje:

Tato kampaň se snaží vyzvat videoherní průmysl, aby se sjednotil a zavázal k pozitivní změně, počínaje pracovišti, zajišťujícími, že pracovní prostředí bude vždy bezpečné a podporující duševní zdraví.

Více o Safe In Our World a kampani #LevelUpMentalHealth zjistíte ve videu níže. Video mimochodem namluvil hlas známého zaklínače, Geralta z Rivie, dabér je ambasadorem zmíněné charity. 

Mezi partnery charity z herního průmyslu patří např 505 Games, Curve Digital, Mediatonic, Renaissance PR, UKIE a Wired Productions. Leo Zullo, předseda Safe In Our World, se ke kampani vyjádřil: „Jsme velmi pyšní, když vidíme, tolik podpory (od videoherního průmyslu) pro naši věc, nyní je ale na čase přeměnit tuto podporu v činy. Kampaň #LevelUpMentalHealth bude představovat významnou část našich aktivit, a to jak nyní, tak i v budoucnu."  

Safe In Our World chce pomoci nejen lidem ve videoherním průmyslu, na jejich webových stránkách najdete různé osvědčené rady, tipy a příběhy, které mohou pomoci i vám, když se zrovna nebudete po duševní stránce cítit úplně nejlépe. Jejich webovky najdete zde.