Přejít k hlavnímu obsahu

Chlapec si zahrál závodní hru se svým otcem, který je již po smrti

8. 8. 2020 | 09:00 Všechny hry
V roce 2014 vyšlo video „Can Video Games Be A Spiritual Experience?“, zabývající se tím, zda lze i při hraní videoher zažít nějakou transcendentní zkušenost. Komentář pod videem si získal mnohem větší pozornost než samotné video.
Gaming
Gaming

Uživatel s přezdívkou 00WARTHERAPY00 se ve svém komentáři podělil o svou vlastní zkušenost.

Když mi byly 4, můj táta mi koupil Xbox, ten první, robustní z roku 2001. Během hraní všemožných her jsme si užili spoustu a spoustu legrace, do doby, než zemřel, když mi bylo 6. Nezvládl jsem se té konzole dotknout dalších 10 let

Jednou jsem to nakonec jednou udělal, něčeho jsem si všiml. Hrávali jsme spolu závodní hru, Rally Sports Challenge, která byla dost skvělá, když vyšla. A když jsem zase začal hrát… objevil jsem ducha. Doslova.

Když závodíte na čas, jede společně s vámi průhledné auto, které v minulosti zajelo nejrychlejší čas. Přesně tak, uhádli jste – jeho duch je na trati do dnes.

A tak jsem hrál a hrál a hrál, dokud jsem toho ducha takřka neporazil. Až jsem se před něj jednoho dne dostal před něj a překonal ho a… zastavil jsem se přímo před cílovou páskou, jen proto, abych se ujistil, že nezmizí.

Komentář byl přidán pod video již před 6 lety a získal si mnohem více pozornosti než video samotné. Nasbíral úctyhodných 25 tisíc „To se mi líbí“ a přes 500 komentářů. Příběh se posléze objevil na sociálních sítích. V roce 2016 pak vznikl krátkometrážní film Player Two od režiséra Johna Wikstroma. Tento film můžete nalézt na YouTubu, nebo níže v tomto článku.  

Zdroj: youtube.com