Přejít k hlavnímu obsahu

Chystaná série EDC může být příležitostí pro CZ/SK týmy. Nabídne bootcamp na Maltě i zajímavý způsob pozvánek

6. 11. 2020 | 14:20 Counter-Strike 2
Organizátoři Eden Esports přichází s další sérií online turnajů. Maltský organizátor tentokrát přišel se zbrusu novým konceptem pozvánek, kterým chce podpořit hlavně lokální týmy, které stojí na pomezí evropských turnajů.
European Development Championship
European Development Championship

Turnaj European Development Championship nepřímo navazuje na sérii Eden Vibes a bude se odehrávat v podobném konceptu. Na týmy čeká rovnou pět turnajů, ve kterých se bude hrát celkem o 150 000 dolarů, ale také o bootcamp v pětihvězdičkovém hotelu InterContinental na prosluněné Maltě.

Každý turnaj se skládá ze dvou částí, přičemž v obou se představí 16 evropských celků. V první části zvané Wild Card se představí 4 týmy z otevřených kvalifikací, které doplní 12 pozvaných celků. Z této části postoupí do hlavní fáze dva týmy, zbylých 14 týmů dostane pozvánku.

Čím se však European Development Championship odlišuje je hlavně systém pozvánek. Aby organizátoři podpořili lokální streamy, tak dá možnost vybrat pozvané týmy právě pro držitele vysílacích práv. Pokud by se tedy rozhodl turnaj vysílat někdo z České republiky, může nejen pozvat některý z týmů, ale také uspořádat regionální kvalifikace.

Spuštění turnaje European Development Championship je následkem, že fanoušci ze spousty zemí nemají tým, který by mohli pravidelně sledovat na evropské scéně. Věříme, že díky partnerství s regionálními partnery a slotu vyhrazenému pro jejich týmy se tato situace začne měnit k lepšímu.

- Sergey Bidzan, CEO Eden Esports

Nový turnaj se tak může stát příležitostí pro řadu týmů, jak se ukázat v dobrém světle na evropské scéně. To se týká také českých týmů, které se dosud podobných turnajů účastní jen příležitostně. Naposledy se v Evropě ukázaly hlavně celky eSuba, Entropiq a Sinners, které se všechny dostaly do TOP16 otevřené kvalifikace na DreamHack Masters Winter, poslední jmenovaný to dokonce dotáhl do uzavřené kvalifikace, kde jen těsně nestačil na Endpoint.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.