Přejít k hlavnímu obsahu

Člen zakládajícího týmu Twitche se postavil proti novým změnám

1. 2. 2021 | 11:00 Twitch.tv
Ben Goldhaber, člen zakládajícího týmu Twitche, vyjádřil svůj nesouhlas s nedávnými změnami na platformě. Říká, že Twitch ubližuje streamerům, divákům a komunitám.
Twitch.tv
Twitch.tv

Ben Goldhaber byl v zakladatelském týmu, který v roce 2011 nastartoval platformu Twitch. Momentálně Ben už není ve společnosti, ale stále se věnuje odvětví esportu. Jelikož ale Twitch sám nadále sleduje, rozhodl se podělit o své myšlenky a pocity ohledně nových změn v posledních měsících. Absolutně totiž nesouhlasí se současnou politikou na Twitchi a způsob, jakým Twitch bojuje proti blokátorům reklam, není podle něj správný.

Twitch totiž jako opatření proti sledovatelům s adblockem vytvořil takzvaný Purple Screen of Death (PSoD), což je rušivá fialová obrazovka se zprávou, která se ukáže každému, kdo adblock používá (vidět ji můžete v náhledovém obrázku tohoto článku). V začátcích tohoto nového opatření se fialová obrazovka objevovala pouze jednou, nyní se ale zjevuje každých 15 minut a otravuje i uživatelé, kteří adblock nemají. Ben vysvětluje, že toto nové opatření má dopad na naprosto všechny uživatele bez ohledu na to, zda adblock používají, nebo ne.

Ben, jakožto vývojář podobných systému a člověk, který byl u začátků Twitche, vyzývá, aby vývojáři vzali zpět poslední změny, protože toto unáhlené jednání ubližuje nejen streamerům a divákům, ale také samotné společnosti. Uvidíme, zdali jeho slova budou mít vůbec nějakou váhu u dnešního Twitche.