Přejít k hlavnímu obsahu

Cloud9 a PUMA prohlubují spolupráci, na trh přijdou tenisky a oblečení v barvách slavného týmu

11. 11. 2020 | 12:12 Všechny hry
V poslední době se čím dál více objevují spolupráce s esport týmů se známými značkami oblečení. Novým přídavkem do party je Cloud9, který prohloubil svou spolupráci s německou značkou Puma a společně přináší novou kolekci zaměřenou na hráče a fanoušky.
Cloud9 x PUMA
Cloud9 x PUMA

Spolupráce amerického týmu Cloud9 s německým výrobcem oblečení PUMA začal již loni, kdy PUMA začala vyrábět dresy a merch. To, že se spolupráce osvědčila, ukázaly obě strany v průběhu letošního roku, kdy se rozhodly podepsat víceletý kontrakt a prohloubit svou spolupráci. Ta teď přináší první ovoce, PUMA totiž odhalila novou společnou kolekci.

Tím největším tahákem nové kolaborace jsou tenisky, které budou vycházet ve zbarvení slavného esport týmu. Bude se jednat o streetwear modely Future Rider a RS-X, ale také herní obuv Active Gaming Footwear, kterou PUMA představila na konci loňského roku.

Zaměření na hráče ukazuje i zbytek kolekce, dočkáme se například tepláků, triček, batohu, ale také herní myši či větráků do počítače. I když zatím nebylo odhaleno, co všechno bude kolaborace obsahovat, je jasné, že bude z čeho vybírat.

cloud9 x puma

Kolaborace vychází již 12. listopadu, zatím však není jisté, zda se dostane také do Evropy. Některé z produktů se budou prodávat také na Amazonu či v řetězci Footlocker, a je tak možné, že si přeci jen několik kousků budou moci koupit i evropští fanoušci.

Spolupráce herních týmů a známých značek oblečení není žádnou novinkou, sama PUMA kromě Cloud9 spolupracuje také s americkým týmem Gen.G nebo australskou organizací ORDER. Velkým průkopníkem je také značka Champion, která nejvíce spolupracuje s FaZe Clan, kterému nejen vyrábí oblečení, ale s herním týmem představil dokonce několik velkých kolaborací. A pro podobnou spolupráci nemusíme ani chodit za hranice, s týmem BRUTE spolupracuje největší prodejce tenisek a módy ve střední Evropě a nyní již také zavedená značka Footshop.

Štítky: Cloud9, Puma
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.