Přejít k hlavnímu obsahu

Co nám zatím přinesl Online Festival a na co se ještě můžeme těšit?

18. 11. 2020 | 17:30 Všechny hry
K příležitosti oficiálního zahájení prodeje nových konzolí Xbox Series X|S si pro nás Microsoft ve spojení s Alzou připravili Online Festival, který už šestý den probíhá vždy od 18:00 na Xbox CZ Facebooku. 
nahl
nahl

Denně se na Facebook stránce Xbox CZ vídáme s moderátorkou Barbarou Hacsi a jejími pečlivě vybranými hosty, první den studio navštívila Ollie Ivanova a po videohovoru se do debaty připojili i hosti Samuel, Ríša, Stano a Marek. Společně probrali jejich první vzpomínky na nezapomenutelné zážitky s Xboxem, kdy na něm hráli poprvé a vlastně co všechno s touhle ikonickou konzolí prožili. Kromě toho padla řeč i o její historii v Česku a na Slovensku. Další díl se věnoval primárně hře Flight Simulator 2020, Ollie vyměnil streamer DeeThane a Veronika Matlochová, která je opravdovou pilotkou. Přes video se spojili s virtuálním pilotem a oblíbeným streamerem Rik_Leahem. Kromě letadel stihli probrat i nový Xbox Game Pass a jeho exkluzivní knihovnu více než 100 herních titulů. 

Den poté studio navštívil drifter DJ Lucky Boy a po porovnání opravdového a virtuálního závodění nám podrobně představil novou Forzu Horizon 4. Čtvrtý den se k Barbaře ve studiu připojila slovenská virtuální šampionka v NHL na Xboxu Sandra 'Lady Brunette' Demitrová spolu s prvoligovým hokejistou týmu HC Baník Sokolov, Petrem 'LIL DOG' Přindišem. Tentokrát se podívali na nové NHL 20 a aktuální nabídku služby EA Play. V sobotu jsme mohli sledovat debatu zástupců firem Wargaming.net a Bohemia Interactive, Petra Poláčka Karla Drdy, kteří nám prozradili nejen bližší podrobnosti o tom, jak se jim přes tuhle nepříznivou situaci daří. Následující díl se soustředil hlavně na cosplayery, vyrábění kostýmů a designu různého příslušenství a účasti na lokálních, ale i zahraničních akcích. Jako hosté pro tentokrát dorazili Martin Rota, Ali, Ketrin a Ellienka.

d

V zatím předposledním díle jsme se přesunuli do světa showbusinessu. Účastnice poslední epizody kuchařské reality show Master Chef Česko 2020, Chilli Tathuy, se přišla podělit o své nově nabité zkušenosti z tohoto odvětví. Popovídali jsme si se streamerkou BatyAlquawen a moderátorem tehdejšího herního pořadu Game Page Honzou Borsem, které mimo jiné stál u projektů Peče celá země nebo hudební akce Eurovision.

Minule se hlavním tématem stanou hry a hudba, s Terkou Kovalovou se Barbara zaměří například na to, co mají tyto dvě témata společného. Mimo to nás Sterakdary poučí o herních novinkách na Xboxu. Předposlední vysílání Online Festivalu se bude s hosty z řad českých herních žurnalistů věnovat novinkám, které nová generace Xboxu přináší, čímž už se dostáváme k poslednímu dílu tohoto povedeného desetidenního festivalu, ve kterém se bohužel naposledy uvidíme s moderátorkou Barbarou a hosty z řad influencerů a osobností lokální scény.

Štítky: online festival
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.