Přejít k hlavnímu obsahu

Co nás čeká v esport světě příští rok?

29. 11. 2018 | 16:12 Hearthstone
Je to tady! Věc, na kterou většina hráčů čeká netrpělivě již několik dní, byla oznámena. Co si Blizzard připravil pro esport část Hearthstone na rok 2019?
HS
HS

Jak Blizzard sám uvádí své představení systému pro rok 2019, letos se Hearthstone esportu prostě dařilo. Na 25 Tour Stopech a dalších turnajích hrálo více než 200 000 hráčů a na prizemoney se do konce sezóny rozdělí více než 2,8 milionu dolarů. Tato obří čísla samozřejmě znamenají také to, že se k Blizzardu dostala opravdu hromada feedbacku, a právě díky tomu se můžeme těšit na další změny esport systému.

Formát

HCT série tak, jak jsme ji znali, skončí příští jaro Mistrovstvím světa, na kterém se hráči poperou o rovný milion dolarů. A co potom? HCT přechází na formát složený z tří fázi. Tou první jsou kvalifikace. Hráno jich bude opravdu hodně (především budou samozřejmě online) a vaším cílem bude jednu z nich vyhrát – povede-li se vám to, postoupíte do dalšího stádia. Tím jsou Live Global Tournaments, tři turnaje právě pro vítěze kvalifikací, s dotací 250 000 pro každý event.

Ale ani zde to nekončí, úspěch v této fázi vás posune ještě o jednu příčku výš, do tzv. Premier Play! Ten bude vlastně sestávat z sezónních online turnajů, které budou rozdělené klasicky podle regionů. No a po celém roku hraní se hráči samozřejmě utkají v obří závěrečné bitvě! Nakonec byl oznámen konec Conquest formátu, na podrobnější info (třeba jaký formát ho nahradí nebo podrobnosti o Premier Play fázi) si ale ještě budeme muset počkat. Co zatím říkáte na změny vy?

Pro ty, co mají radši slovo mluvené, Blizzard vše shrnul také v tomto videu:

Štítky: HCT 2019
miluju videohry a hlavně ligu legend