Přejít k hlavnímu obsahu

Co přinesla víkendová Samsung Jarní sklizeň?

13. 5. 2019 | 19:26 Hearthstone
První část kvalifikace na Samsung MČR mobile je u konce, minulý víkend totiž hráči bojovali v Samsung Jarní sklizni. Co přinesla?
Jarní Sklizeň, shrnutí
Jarní Sklizeň, shrnutí

Na úvod turnaje, v sobotu po jedné odpoledne, šli do akce JoŽo a Vlčák77. Reprezentanti riSing eSports a Dark Tigers patřili na startovní listině k jedněm z nejzvučnějších jmen a oba dva své kvality v prvním streamovaném zápase potvrdili. Pro výhru 3:1 si nakonec došel Vlčák a JoŽo se tedy musel přesunout do LB. V druhém vysílaném utkání na sebe pak narazili Pardub a Raigar, a i když to opět bylo vyrovnané, nejtěsnějším možným výsledkem 3:2 stvrdil svoji formu Pardub.

Zatímco na streamu se tedy vše vyvíjelo celkem předvídatelně, mimo něj přišla první velká překvapení. Z proher v prvním kole se totiž nestačili vzpamatovat Valdaboy a JoŽo, kteří se hned po dvou zápasech museli s turnajem rozloučit, a v druhém kole LB pak vypadlo další známé jméno, ČiliJalapeňo (resp. Pandapple) totiž nestačil na Zukyse.

Ve WB šlo naopak stále vše dle předpokladů, do finále horní části pavouka to totiž dotáhli asi dva nejpřednější favorité turnaje Vlčák a Pardub. V jejich vzájemném utkání pak na výhru 3:1 dosáhl hráč ECLOTu a do konce turnaje už se tedy ve všech zápasech hrálo o udržení v turnaji. To se ve čtvrtém kole LB nepovedlo Zukysovi, nad jehož síly byl Hazarder, a bajtymu, kterého zase porazil Krajda, a v turnaji už tedy zbyli jen nejlepší čtyři. Těsně před bednou pak skončil reprezentant Team Moops, Hazarder ve velmi napínavém utkání porazil Krajdu 3:2 a o medailistech bylo jasno.

Stále ale zbývalo rozhodnout o tom, jaký ceny kov si jednotliví hráči z TOP 3 odnesou. Ve finále LB čekala na sledující streamu velmi rychlá hra, Hazarder si se svým soupeřem Vlčákem77 poradil 3:0 a hráč z týmu Dark Tigers tedy obdržel bronz. A přišlo to hlavní, poslední utkání celé Samsung Jarní sklizně, grandfinále mezi Pardubem a Hazarderem. Zápas to byl velmi vyrovnaný, a i když se v něm lehce projevila únava a nechyběly menší chybky, celkově šlo o opravdu povedené utkání. Na jeho konci ale mohl být vítěz jen jeden a i přes veškerou snahu Hazarder svoji překvapivou cestu turnajem ke zlatému konci nedotáhl. Pardub zkrátka na této Sklizni potvrdil, že na domácí scéně moc silnějších hráčů není, a bez jediné prohry si došel pro první místo.

Konečné pořadí Samsung Jarní sklizně:

  • 1. místo: Pardub (800 MČR bodů + 7 000 Kč)
  • 2. místo: Hazarder (740 MČR bodů + 3 000 Kč)
  • 3. místo: Vlčák (675 MČR bodů)
  • 4. místo: Krajda (600 MČR bodů)
MČR mobile
Štítky: MČR mobile
miluju videohry a hlavně ligu legend