Přejít k hlavnímu obsahu

Complexity ve finále poráží organizaci Garetha Balea a stávají se klubovými mistry světa

10. 2. 2020 | 11:12 EA SPORTS FC 24
Víkend 7. až 9. února byl na světové scéně virtuálního fotbalu ve znamení FIFA eClub World Cupu, kam bohužel nedokázala postoupit česká organizace Sampi. K vidění byli ti nejlepší z nejlepších a play-off nabídlo všechno, neskutečné emoce i rozhodnutí finále až na penalty.
Complexity Gaming FIFA
Complexity Gaming FIFA

Milánské finále FIFA eClub World Cup nabídlo měření sil týmů z celého světa, nicméně z 24 účastníků byly rovné dvě třetiny z Evropy. I tak se ale do finále dostal pouze jediný hráč ze starého kontinentu. Největší formu po celý turnaj prokazovali Fnatic, ve finále však duo Angličanů narazilo na překvapení celého turnaje, dvojici hráčů hrající pod křídly nové organizace Ellevens. Tu mimochodem před týdnem založil sám fotbalista Gareth Bale.

Ze spodní části pavouka se do finále probojovalo americké duo Complexity Gaming, ačkoliv semifinálový duel proti AS Řím byl opravdu vypjatý. Ve formátu, kde se dvojice utkaly vždy 1v1, 2v2 a v případě nutnosti znovu 1v1, se v závěrečném klání o světový primát šlo až do nejposlednější možné koncovky. MaXe tam údajně poprvé ve své kompetitivní kariéře dokázal vyhrát na penalty a spolu s Joksanem si odnáší 40 tisíc dolarů.

Complexity Gaming FIFA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.