Přejít k hlavnímu obsahu

Crypt + Ostrava = Cryptova. Nová profesionální organizace vstupuje na českou scénu!

13. 4. 2021 | 14:58 Counter-Strike 2
S oznámením nové sezóny Sazka eLEAGUE se poprvé odhalilo jméno nové domácí organizace. Její jméno je Cryptova a reprezentovat ji bude CS:GO sekce a elitní FIFA hráč. Cryptova již odhalila své webové stránky, tak si ji pojďme hezky představit.
Cryptova
Cryptova
Zdroj: logo týmu

Velkým překvapením poslední baráže Sazka eLEAGUE byl úspěch týmu s názvem "plus w". Mezinárodní partička kamarádů kolem kapitána Maximiliána 'w8max' Macáška a talentovaného Jakuba 'M1key' Krauska spolu hraje už opravdu dlouho, sestava se vedle jádra však ustálila až nyní a se vstupem pod organizaci Cryptova je připravena poskočit na vyšší úroveň. Dlouhodobým parťákem dvou šampionů posledního ročníku offline akce Quietus Day je Alexander 'Albraz' Wanhatalo Darehed ze Švédska, zbytek sestavy je původem z Ruska. V rámci přípravy na start Sazka eLEAGUE bojuje Cryptova také v play-off ligy ESEA Intermediate, kde už je aktuálně mezi nejlepší čtveřicí a vedle jistých 1100 dolarů hraje rovněž o postup do divize Advanced, což by byl skok od dvě ligy.

Nejde sice o ryze lokální pětici, ale i přesto můžeme w8maxovu sestavu považovat za domácí. Slovenské duo si se svými cizokrajnými parťáky totiž zahrají za novou českou organizaci Cryptova. Nové jméno v domácích vodách je původem z Ostravy, zkrácený název města dokonce najdeme i v druhé části samotného názvu. Cryptova však není pouze organizací, mělo by jít o nové výzkumné centrum ve slezské metropoli, které se bude mimo jiné zaměřovat na všechny stránky esportu od technické až po mentální a fyzickou stránku. Kromě unikátnosti celého projektu je důležitý i fakt, že CS:GO tým se bude podle všeho věnovat hraní na plný úvazek.

„Jsme esportová organizace, která v sobě kombinuje zkušenosti z byznysu, sportovní profesionální přístup a fenomén esport. Díváme se na esport jinýma očima a vážíme si spolupráce s partnery. Esport v Ostravě umožní propojení celého města,“ zní na oficiálních stránkách týmu. „Vstoupili jsme do esportu herními tituly CS:GO a FIFA. O naše sportovce – hráče se staráme. Klademe důraz na komplexní přístup, kde hlavní roli hraje fyzická a mentální příprava.“ Akvizice CS:GO týmu je tedy pouhým začátkem, další aktivity by jej mohly rozvinout opravdu zajímavým směrem. Sebevědomí totiž Cryptově nechybí. „Jsme leader ve vědě a výzkumu v oblasti esportu.“

Premiéru na nejvyšší úrovni domácí scény si Cryptova odbude tuhle neděli, kdy v Sazka eLEAGUE vyzvou eEriness MARVO, největšího outsidera soutěže. Do Sazka eLEAGUE se w8maxovi a spol. podařilo postoupit i za pomoci dnešního hráče OG Shahara 'flameZ' Shushana, tak uvidíme, jak si bez něj v základní části povedou.

Celá sestava týmu Cryptova:

 Slovensko Maximilián 'w8max' Macášek
 Slovensko Jakub 'M1key' Krausko
 Švédsko Alexander 'Albraz' Wanhatalo Darehed
 Rusko Igor 'sheerty' Kubay
 Rusko Igor 'aza' Badurkin

Zdroj: cryptova.cz
Štítky: Cryptova
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.