Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO Major se vrací do Katowic!

12. 7. 2018 | 16:45 Counter-Strike 2
Valve oficiálně oznámilo první CS:GO Major roku 2019! K pořádání se vrací ESL, které svůj Major uspořádá v rámci IEM Katowice!Po tříleté pauze se CS:GO Major, nejprestižnější turnaj ve světě Counter-Strike, vrací zpět do Katowic. Stane se tak v rámci největší gamingové události roku, IEM Katowice. Bude se jednat už o šestý CS:GO Major pod taktovkou ESL.
Výchozí obrázek

Valve oficiálně oznámilo první CS:GO Major roku 2019! K pořádání se vrací ESL, které svůj Major uspořádá v rámci IEM Katowice!

Po tříleté pauze se CS:GO Major, nejprestižnější turnaj ve světě Counter-Strike, vrací zpět do Katowic. Stane se tak v rámci největší gamingové události roku, IEM Katowice. Bude se jednat už o šestý CS:GO Major pod taktovkou ESL.

Celý turnaj vypukne již 14. února, kdy začně ve studiích ESL New Challengers část, na kterou naváže od 21. do 24. února skupinová část, která se odehraje v rámci IEM Expo. Celý turnaj poté vyvrcholí čtyřdenní částí ve Spodek Aréně, kde bude hlavním tahákem celého IEM Katowice. Nerozdíl od předchozích Majorů už neuvidíme jedno čtvrtfinále ve stejný den jako semifinále, ale ve čtvrtek a pátek uvidíme dvojici čtvrtfinálových zápasů, v sobotu zase semifinálové zápasy a neděle bude patřit grandfinále. Všechny čtyři dny, stejně jako skupinová část, budou přístupné veřejnosti.

Základní formát turnaje tedy zůstane stejný, opět se dočkáme 24 týmů, 3 částí a 1 000 000 dolarů jako prize pool. Není však jisté, jakým formátem se odehrají Minory nebo jestli vůbec zůstanou ve stejné podobě, jako je dnes. 

IEM Katowice se staly tím nejprestižnějším esport turnajem na celém světě. Spojení odkazu IEM turnajů spolu s Valve Major šampionátem vytvoří spojení, které bude tím nejlepším IEM eventem v historii!

- Michael Blicharz, vice prezident ESL 

Štítky: ESL, Katowice, Major
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.