Přejít k hlavnímu obsahu

CS:GO tým Gunrunners potvrzuje rozpad

14. 1. 2019 | 20:26 Counter-Strike 2
Po dvojím odchodu do zahraničí pár dní nebylo jasné, jaká bude budoucnost domácí CS:GO jedničky. Dnes však bylo světlo vneseno do tmy od Gunrunners, organizace na svých sociálních sítích oznámila rozpad. Cesty mistrů ČR se po Alienware Game Aréně rozcházejí.
Gunrunners
Gunrunners

V posledních letech nebylo pochyb, kdo je na domácí scéně jedničkou. Dlouholetá sestava eXtatus v loňském roce zažila velké přesuny i změny v sestavách a celková nestabilita se přenesla i do nového roku. Svoji třetí nabídku v řadě se totiž rozhodl přijmout talentovaný David 'Frozen' Čerňanský, který již má za sebou první oficiální zápasy za tým NoChance. Pár dní na to byl ze zahraničí osloven také Richard 'queztone' Strnátko a sestava se ocitla pouze ve třech. Už to nebylo pouze o tom, že si tým otestuje možné kandidáty a doplní jednoho hráče. Michal 'KETUBOR' Csontoš dumal, ale tyhle dvě mezery se staly nezaplnitelnými.

Jedna éra je tak u konce. Svoji rozlučku si Gunrunners prožijí v lize Alienware Game Arena, ve které budou v úterý pokračovat proti Codewise Unicorns, již jako neoficiální tým. V jeho řadách se neukáže ani Jindřich 'ZEDKO' Chyba, který se krátce po odchodu vrací do nové sestavy eSuby. Pokud mu to čas, s týmem bude v AGA i nadále nastupovat queztone, v akci uvidíme hráče jako posledně zyoreda, navrátilce frediho nebo také neofraga, jak nám prozradil KETUBOR, který sám ještě zvažuje následující kroky, jestli přijme nabídku na koučování jiného týmu nebo například založí slovenský tým plný nadějných mladíků. Nejistou týmovou budoucnost mají Patrik 'DEV7L' Stuchlík a Erik 'The eLiVe' Sith, těm tak v dohrání soutěže nebude nic bránit a je pro ně jen dobře, že se nadále mají šanci ukázat.

Gunrunners naposledy působili v tomhle složení:

 Česká republika Patrik 'DEV7L' Stuchlík
 Slovensko David 'Frozen' Čerňanský
 Slovensko Richard 'queztone' Strnátko
 Slovensko Erik 'The eLiVe' Sith
 Česká republika Jindřich 'ZEDKO' Chyba

 Slovensko Michal 'KETUBOR' Csontoš – trenér

Štítky: Gunrunners
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.