Přejít k hlavnímu obsahu

Čtrnáctiletý mladík za sedm víkendovek nepoznal hořkost porážky a má skóre 210 ku 0

30. 11. 2020 | 16:39 EA SPORTS FC 24
Esportové hvězdy o sobě mohou nechat znát v každém věku, což potvrzuje Anders Vejrgang, teprve čtrnáctiletý a dosud neporažený hráč, který v současnosti kraluje FUT Champions ve FIFĚ 21. Mladá senzace už má připravené i zázemí v jednom z prestižních fotbalových klubů a čeká na svoji příležitost se vrhnout na profesionální scénu.
RBLZ Gaming
RBLZ Gaming

Anders Vejrgang, dánská hvězda a teprve čtrnáctiletý hráč FIFA 21, o sobě nechal výrazně vědět už před lety, kdy v tak mladičkém věku absolutně ovládl celý turnaj, tehdy ještě ve FIFA 19, ze kterého odešel neporažený. Jeho úspěchy inspirovaly nejednoho hráče, jelikož za takové výkony by se rozhodně nestyděli ani dlouholetí profesionálové, za kterými mladý hráč vůbec nezaostával. Už tehdy všichni Vejrgangovi předpovídali slibnou budoucnost, což se prozatím opravdu plní.

Slibnou mladou hvězdu si vyhlédl esportový tým RBLZ Gaming, který spadá pod německý fotbalový klub RB Leipzig, pod nímž si dánský hráč získává stále větší publikum a stává se naprostou fotbalovou senzací. Kromě streamů se mladý šampion samozřejmě účastní turnajů a v současné době naprosto dominuje FUT Champions, neboli víkendové lize, kde od vydání nové FIFY nasbíral neuvěřitelné skóre 210-0. Jeho počínání v šesté víkendovce sledovalo zatím rekordních 55 tisíc diváků v jeden moment. RBLZ navíc nejsou pouze o něm, jeho spoluhráč Umut Gültekin byl také dlouho neporažen a čistou bilanci mu pokazil pouze disconnect.

Vejrgangův úžasný výkon tedy znamená, že mladý šampion za sedm neskutečných víkendových lig do vydání nového ročníku neprohrál ani jeden zápas. Takto fantastickým počinem se může pyšnit jen několik vytříbených a špičkových jedinců. Jeho hry jsou tak zajímavé, že se je dokonce lidé na YouTube snaží analyzovat a rozebírat jeho jednotlivá rozhodnutí, kterým nemohou konkurovat ani ostřílení hráči.

Už ve věku 14 let disponuje vedle herních dovedností také parádním nastavením hlavy. V poslední třicáté hře pátého víkendu mu ze začátku zápasu sice začalo téct do bot a prohrával již 0:3, tuto nepříznivou situaci ale zvládl otočit a hru zakončit poměrem 6:3, čímž získal své 150. vítězství v řadě. Kvůli svému věku však Anders ještě nemůže soutěžit na profesionální scéně, dle pravidel EU musí nejprve dosáhnout šestnácti let. Už nyní je však Anders jedním z nejlepších hráčů FIFA na celém světě a my se nemůžeme dočkat, jak si povede za pár let!