Přejít k hlavnímu obsahu

Čtvrtfinále EU Masters: Neon proti Carzzymu, Freeze narazí na MAD Lions

19. 4. 2019 | 11:24 League of Legends
European Masters míří do play-off, ve kterém se ukáže osm nejlepších evropských týmů mimo ligu LEC. Z domácí scény uvidíme v akci Freeze (Splyce Vipers), Carzzyho (BIG) a Neona (Misfits Premier).
European Masters 2019 play-off
European Masters 2019 play-off

V průběhu pátku se ještě odehrají tiebreakery o poslední místo v play-off, ale co se týče zástupců z Česka a Slovenska, je všechno jasné. V turnaji už skončil vítěz domácí ligy, AS Trenčín, který ve skupině smrti nezvládl vyhrát ani hru. V play-off se neukáže ani Michal "Zoiren" Zíka, který s eNsure nepostoupil ze skupiny skrz Defusekids, Team-LDLC a MAD Lions. Už v play-in vypadl i český jungler Kapitán Lipánek z finského týmu NYYRIKKI.

Souboj českého a slovenského střelce - Carzzy vs. Neon

Zápas mezi německým BIG a francouzským Misfits Premier nemá favorita. Hráči BIG sice jasně ovládli svou skupinu, ale měli v ní o dost jednodušší soupeře, než právě akademie Misfits. Ani Carzzy ani Neon se zatím neukázali ve své nejlepší formě, a to hlavně z důvodu, že jejich týmy moc okolo botlane nehrály a ve čtvrtfinálové bitvě by si to tak Čech se Slovákem mohli rozdat, jak se říká, na férovku.

Berlin International Gaminglogo std.pngBIG

20. dubna 18:00Misfits PremierMisfits Gaminglogo std.png
Finland WhiteKnightTopDan Dan Netherlands
Germany Don ArtsJungleObsess Germany
Germany ZaZeeMidLIDER Norway
Czech Republic CarzzyAD CarryNeon Slovakia
Estonia SirNukesAlotSupportH1IVA Finland

Klíčový by měl být v bo3 sérii souboj solo-lanerů, kteří byli jasnými tahouny svých týmů. Na straně BIG zazářil WhiteKnight hlavně v prvních dvou hrách, kdy za Irelii (9/1/0) i Jarvana (5/1/6) výrazně pomohl týmu jak split pushem, tak prezencí v teamfightech. I německý midlaner ZaZee ale nezůstal pozadu a v poslední hře skupin si za Azira připsal pentakill a celkové skóre 11/1/6.

Na straně Misfits Premier byl jasně největší tahoun midař LIDER, který se svými asasín picky exceloval jak proti AS Trenčín, tak i v poslední hře proti Rogue Esports Club. Pokud by na něj tým BIG chtěl zaměřit své bany, dá se předpokládat, že bude mít problémy ve hře tolik vyniknout a Misfits Premier by své naděje mohli vložit do botlane a Neona. Ten by mohl získat jeden ze svých oblíbených picků, jako jsou KaiSa, Lucian či Vayne.

Ve druhém čtvrtfinále se ukáže Aleš "Freeze" Kněžínek a jeho Splyce Vipers, které čeká zápas proti krajanům ze španělské SuperLigy, MAD Lions. Naposledy, když se tyto dva celky střetly, vyhráli Splyce Vipers jednoznačně 3:0. MAD Lions ale v zápasech na EU Masters vypadají v o dost lepší formě a zápas tedy může dopadnout úplně obráceně. 

MAD Lions E.C.logo std.pngMAD Lions

20. dubna 21:00Splyce VipersSplyce Viperslogo std.png
Serbia YoppaTopOromë  Rumunsko
Hungary bluerzorJungle  Tierwulf Chile, Sharp Norway
Greece PrettyGREMidHatrixx Norway
Spain SamuxAD CarryFreeze  Česká republika
Spain FALCOSupportPrime  Francie

Splyce Vipers ve svých výhrách benefitovali z velké formy midaře Hattrixe, který se stal hlavním playmakerem týmu a ukázal svůj um s Kayle a Akali. Freeze hrál spíše roli sekundárního carry, ale vedlo se mu velmi slušně. Ve druhé a třetí hře si připsal pouze jednu smrt a celkové KDA 20,0 (spolu s prvním zápasem 6,0). MAD Lions ve svých hrách dominovali od začátku do konce, což platilo i proti francouzskému Team-LDLC a proto neukázali výraznější slabinu.

Ve druhé polovině pavouku se proti sobě utká SK Prime a Team-LDLC. Německá akademie SK Gaming dokázala zvítězit proti Splyce Vipers a získat prvenství ve své skupině. LDLC tak trochu překvapivě selhal v boji s MAD Lions a proto do play-off postoupil z druhé příčky. Individuální kvalitou možná francouzská reprezentace o trochu převyšuje své protivníky, ale tým SK Prime ukázal, že díky taktické disciplíně dokáže porazit každého. Zápas by měl být vyrovnaný a v akci uvidíme i ex-LCS hráče Djoka se Steelbackem.

V posledním čtvrtfinálovém zápase se utká britský mistr Fnatic Rising, který na svého soupeře zatím čeká. Vzejde z trojice Random 5, Ventus Esports a Future Perfect WLGaming. Academy tým Fnatic ale předvedl ve skupinové fázi velkou kvalitu, jak v individuálních výkonech, tak i v týmové hře a v zápase proti kterémukoliv z možných soupeřů, bude jasným favoritem. Těžko vypíchnout nejsilnější článek tohoto týmu, protože všechny hry ve skupině skončily jasným přejezdem a vyrovnaného soupeře zatím tým nepotkal.

ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
 Německo BIG0     
Sobota 20. 4. 18:00  Evropa  TBD0   
 Francie Misfits Premier0     
   Sobota 27. 4. 16:00  Evropa TBD0 
Spain MAD Lions0     
Sobota 20. 4. 21:00  Evropa  TBD0   
Spain Splyce Vipers0     
     Neděle 28. 4. 16:00  Evropa  TBD
 Dánsko Ventus Esports0     
Neděle 21. 4. 18:00  Evropa  TBD0   
 Velká Británie Fnatic Rising0     
   Sobota 27. 4. 19:00  Evropa  TBD0 
 Německo SK Gaming0     
Neděle 21.4. 21:00  Evropa  TBD0   
 Francie Team LDLC0