Přejít k hlavnímu obsahu

Cvičná střelba při čekání na hru, nebo lepší systém pro Radiant hráče. Co na to říká Riot?

4. 7. 2020 | 17:20 VALORANT
Vývojáři Valorantu často naslouchají svým fanouškům a sami prosí komunitu o zpětnou vazbu a návrhy, jak by ještě mohli vylepšit celou hru, či alespoň požitek z ní. Profesionální hráči za popory komunity nyní přišli s novou várkou návrhů, která zahrnuje střelnici při čekání na hru a vylepšení hodnoceného systému pro Radiant hráče. Jak se k tomu vyjádřil Riot?
Valorant
Valorant

Valorant hráči, kteří dosáhli opravdu vysokého ranku, mají problém s hledáním zápasu kvůli omezenému počtu hráčů stejného kalibru a fronta se tak může protáhnout až do řádu desítek minutek. Právě proto přišli jak profesionální hráči, tak i celá komunita s novou dávkou zpětné vazby a nápadů, které by rádi viděli ve hře. Prvním návrhem, který by ocenila spousta hráčů, je přístup na cvičnou střelnici při čekání ve frontě na hru. Hráči na vyšší úrovni by se tak při zdlouhavém čekání nejen zabavili, ale hlavně patřičně rozehřáli a připravili na zápas.

Za vše hovoří klip, kde si Hiko stěžuje na tuto problematiku, zatímco sám sedí ve frontě na hru už přes 18 minut, což člověka vážně dokáže otrávit – nicméně podobným problémem trpí top hráči ve většině her. Stejného názoru je také m1xwell z G2, který tento návrh podpořil a sám přidal další nápady na vylepšení hry. Bývalý CS:GO hráč tak mimo jiné požádal o vylepšení systém pro hráče z Radiantu, který by se mohl podobat tomu v League of Legends, kde hráči bojují o pozici nejlepšího hráče s rankem 1 v celém žebříčku. Kromě těchto návrhů by m1xwell také rád viděl prostor pro koučování v soukromých hrách a přepracování ultimátky Viper.

Komunita nicméně tyto návrhy hromadně podpořila, což nenechalo chladné ani vývojáře z Riot Games, kteří se nakonec ke zmíněné situaci vyjádřili. Joe Ziegler hned reagoval na problematiku hodnoceného systému v Radiantu a ujistil hráče, že se již pracuje na plánech, které by tuto situaci značně vylepšily a dovolily tak fanouškům, po vzoru dalších her, bojovat o titul nejlepšího hráče na serveru. Bohužel ještě nevíme, kdy by se tato vymoženost mohla do hry dostat a my sami jsme zatím na pozoru, než se vývojáři vyjádří i ke zbylým změnám.

Štítky: hiko, m1xwell