Přejít k hlavnímu obsahu

CyberPRO Series #1: SINNERS bohužel končí ve čtvrtfinále

22. 7. 2020 | 14:50 Counter-Strike 2
Před několika dny jsme vás informovali o úspěchu SINNERS, kteří skrze kvalifikační síto prošli do turnaje s názvem cyberPRO Series #1. Vše mělo odstartovat v pondělí, což ale nestalo, protože organizátoři museli celý turnaj překopat. Turnaj má tedy nejen jiný formát, ale kvůli snížení prize poolu z 25 na 10 tisíc dolarů také odpadla řada týmů. SINNERS však zůstávají a poperou se o titul!
SINNERS
SINNERS

CyberPRO Series #1 mělo být velkým lákadlem pro týmy z druhé padesátky světového žebříčku, dejme tomu, které mohly dostat šanci se utkat proti celků výše postaveným. Vše se ale změnilo a swiss fáze byla nahrazena skupinami ve formátu GSL, ve který se nepředstaví nejvýše nasazený tým Hard Legion Esports nebo evropská sestava GamerLegion, kam přestoupil slovenský hráč Zero. Prize pool 10 tisíc dolarů je ale stále solidní, takže SINNERS a řada dalších týmů se rozhodla pro novou verzi setrvat. V upraveném seznamu účastníků je největším favoritem bulharský tým FATE Esports, aktuálně 45. tým světa, a velkým jménem je také ukrajinský celek CR4ZY. Jedničky svých scén pak do boje o 10 tisíc dolarů vypustí Maďaři (Budapest Five) nebo Rumuni (Nexus Gaming).

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 7 000 $
  • 2. místo: 3 000 $

S kým se však o postup do play-off utkají SINNERS? Jejich skupina je naplánovaná na středu 15. srpna, kdy potřebují vyhrát dva ze tří zápasů. Jejich prvním soupeřem budou Budapest Five, kteří se v HLTV žebříčku nachází ve stejné desítce, ale před několika dny dokázali porazit týmy jako LDLC OL nebo Illuminar. Druhou úvodní dvojici utvoří turecký tým 9INE plný talentů a ruský celek Moscow Five Academy. Postup v téhle konkurenci tak nezní vůbec nereálně! Případné play-off by pak probíhalo další týden od 21. srpna.

    cyberPRO Series #1: skupina A
      Česká republika SINNERS16      
     Středa 11:00   Česká republika SINNERS8   
      Maďarsko Budapest Five7      
        Středa 14:00   Rusko M5 Academy 
      Turecko 9INE7      
     Středa 12:00   Rusko M5 Academy16   
      Rusko M5 Academy16      
             
         Česká republika SINNERS2   
      Maďarsko Budapest Five14 Středa 17:00   Česká republika SINNERS 
     Středa 15:00   Turecko 9INE0   
      Turecko 9INE16      

    UPDATE: Skupinová fáze s jedním zakopnutím SINNERS vyšla, nyní jde však na řadu vyřazovací část. Od výhry prize money dělí českou jedničku dvě výhry, v tom prvním ve středu 22. července od 15:00 vyzvou bulharské BLUEJAYS. Vyvrcholení turnaje by pak mělo proběhnout hned den poté, tedy ve čtvrtek. Držíme palce!

    cyberPRO Series #1: play-off pavouk
      Rusko M5 Academy2         
     Středa 20:00   Rusko M5 Academy-      
      Polsko Izako Boars1         
        Čtvrtek 10:00 (?)   Evropa Vítěz SF1-   
      Ukrajina CR4ZY2         
     Úterý 15:00   Ukrajina CR4ZY-      
      Německo Unicorns of Love0         
           Čtvrtek 20:00 (?)   Evropa Šampion 
      Dánsko Lyngby Vikings0         
     Středa 12:00   Rumunsko Nexus Gaming0      
      Rumunsko Nexus Gaming2         
        Čtvrtek 15:00 (?)   Bulharsko BLUEJAYS-   
      Bulharsko BLUEJAYS2         
     Středa 15:00   Bulharsko BLUEJAYS2      
      Česká republika SINNERS1         

    Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.