Přejít k hlavnímu obsahu

CZ/SK v zahraničí: Rufus pátý v Polsku, Neonovi začala liga

30. 5. 2019 | 19:45 League of Legends
Domácích hráčů v zahraničních ligách už je opravdu hodně a proto vždy jednou za čas vyjde přehled o tom, jak se komu daří a koho kdy uvidíme v akci.
Neon Misfits Premier
Neon Misfits Premier

Rufus pátý na polském ESL mistrovství

Je to už rok, co nás Radovan "Rufus" Moravec poprvé reprezentoval v zahraničí. Tehdy spolu s Carzzym posílil španělský tým KIYF, ze kterého se ale po několika týdnech vrátil na domácí scénu a v dresu Cyber Gaming oslavil 3. místo na MČR. Po krátkém působení v Itálii se letos Rufus přesídlil do maďarského RIFT Esports, ale ani tam nezažil velké úspěchy a po jarním splitu si tak opět hledal nové angažmá.

ESL Mistrovství Polska

S týmem SuperNitro1, který na papíře nevypadal nijak hvězdně, se zúčastnil i jarního ESL Mistrovství Polska. Na tomto turnaji si tým dokázal ve skupině vydobýt skrz spodní pavouk druhé místo, když nejdříve porazil Vortex Five a následně Indictive Esports, za který hrál i bývalý LCS hráč Czaru (Meet Your Makers). V play-off Rufus a spol. nestačil na Illuminar Gaming a následně ani na Pride (oba zápasy tým prohrál 1:2) a v turnaji skončil na 5. - 6. místě se ziskem přibližně 24 tisíc korun. Tým se údajně složil pouze pro tento turnaj a my tak budeme s napětím sledovat, kde Rufuse uvidíme v letním splitu.

Neon chce s Misfits Premier obhájit výhru EU Masters

Neon a jeho Misfits Premier po úspěšných European Masters sestavu ještě posílil, a to konkrétně junglerem Kireiem. Tento nizozemský jungler se do Evropy vrací po úspěšném angažmá v tureckém 1907 Fenerbahce. Králíci zatím ze čtyř zápasů zvládli třikrát vyhrát. Jedinou porážku jim dosud uštědřila akademie Team Vitality. Hráči Misfits Premier sice jsou současnými krály Evropy, ale ve Francii drží dominantní pozici Team-LDLC, který svůj status potvrdil i v úvodu letního splitu. Další zápas odehraje Neon v úterý 6. června od 20:00 proti against All authority.

LFL 2019 Summer Standings

#TýmSkóre
1Team-LDLClogo std.pngTeam-LDLC4 - 0
2Misfits Gaminglogo std.pngMisfits Premier3 - 1
2Team Vitalitylogo std.pngVitality.Bee3 - 1
4Aaalogo std.pngagainst All authority2 - 2
4ROG Schoollogo std.pngROG Esport2 - 2
6GamersOriginlogo std.pngGamersOrigin1 - 3
6Team MCESlogo std.pngTeam MCES1 - 3
8Solarylogo std.pngSolary0 - 4

V řecké GLL bojují Dreedy s Kamiliusem

Český toplner Dreedy a slovenský support Kamilius pro letní split zvolili přesun do řecké ligy, kde mají oba ambici dostat se na European Masters. K tomuto cíli je zatím blíž Kamilius, který s WLGaming drží skóre 3:1. I přes poměrně slušné individuální výkony Dreedy se svými Outlawz sedí o příčku níže se skóre 2:2. Další dvojkolo Greek Legends League se odehraje v neděli a v pondělí. 

GLL 2019 Summer Standings

#TýmSkóre
1Greek Regenesislogo std.pngGreek Regenesis4 - 0
2WLGaming Esportslogo std.pngWLGaming (Kamilius)3 - 1
3Different Dimensionlogo std.pngDifferent Dimension2 - 2
3Outlawzlogo std.pngOutlawz (Dreedy)2 - 2
3Pyrsos Esportslogo std.pngPyrsos Esports2 - 2
3Reformed Gaminglogo std.pngReformed Gaming2 - 2
7Gamespace eSportslogo std.pngGamespace eSports1 - 3
8Team Refuselogo std.pngTeam Refuse0 - 4

Kdo čeká na start svých soutěží?

České stopě ve Španělsku (Freeze a Denyk) začíná liga v pondělí 3. června a oba Češi mají možnost bojovat o absolutní špičku. Zvědavost vzbuzuje hlavně soupiska MAD Lions, která svou sestavu sloučila se Splyce Vipers a na výběr hlavní pětky se tak nabízí celá řada možností. MakeItBetter se svým QLASH Forge startuje letní část v italské lize v neděli 2. června a své síly bude moc změřit třeba i s někdejším midařem eSuby, Sauliusem. V italském regionu se objeví i toplaner Yoshi, který zamíříl do Asura Esports, který ale nejvyšší ligu hrát nebude.

Několik našich zástupců čeká také na start letního splitu v německy mluvících zemích. Do boje v Premier Tour půjdou Robocop, Carzzy nebo Hiro. Start turecké TCL se staví k datu 8. června, kdy poprvé uvidíme v akci Tarkyho a jeho Galakticos. Od sedmého června se do boje o Evropu chystají i Patrik s Humanoidem, které bychom s trochou štěstí mohli sledovat na světovém šampionátu, o který jak Origen tak Splyce, budou bojovat..