Přejít k hlavnímu obsahu

Další bolestivá ztráta, tentokrát s DTG. Bude tohle eSubu mrzet v boji o play-off?

21. 4. 2021 | 12:08 Counter-Strike 2
Za námi je šesté hrací kolo 1. Tipsport COOL ligy, které přineslo zatím největší překvapení sezóny. Ještě před shrnutím tohoto zápasu se však vrhneme na první duel dne, ve kterém se dělily body. eSuba ani na třetí pokus nezískala plný počet bodů a stále se i přes druhou výhru nachází v hloubi tabulky.
Dark Tigers vs. eSuba
Dark Tigers vs. eSuba
Zdroj: grafika PLAYzone

Dark Tigers se chtěli vyhnout Trainu a eSuba vyhodila Dust 2. Volba picků tedy padla na Mirage a Vertigo, rozhodující mapou série mělo být neutrální Inferno. Že bylo tohle veto vhodné pro oba týmy, ukázal i průběh.

DTG na své map picku museli začít za T stranu, ale díky zvládnuté koncovce dokázali vyhrát pistolky. Následně ale přišlo něco, co zatřáslo celou sérií. Dominik 'blogg1s' Janita se vytasil s takovou akcí, kterou dle jeho slov už možná nikdy nezopakuje. Se scoutem totiž poslal neuvěřitelných pět headshotů a odstartoval řadu šesti vyhraných kol v řadě. Tygři se za útok zmohli na pět bodů, na což však po změně stran nedokázali navázat. eSuba hrála svoji klasickou hru a vstoupila do BO3 série výhrou první mapy v poměru 16:9.

eSuba měla parádně nakročeno k výhře, protože se šlo na její map pick. Na Vertigu se s Dark Tigers už nejednou utkali a vždy dokázali trestat jednotvárnou hru soupeře. Tentokrát to ale bylo jiné. Podobně jako soupeř na Mirage, si tady DTG vybudovali velký náskok za obranu. eSuba sice po změně stran vyhrála pistolky i první nákup, k zisku důležitých kol a výhře této mapy pro tygry však nejvíce přispěl nováček v soutěži Patrik 'outex' Tomko, který celkově na Vertigu nasbíral 26 killů. Skóre pro DTG bylo 16:8 a rozhodnout mělo Inferno.

Na decideru se každému týmu podařilo jednou vyhrát pistolky, ale ani jednou to Dark Tigers ani eSuba nedokázali potvrdit v následujících kolech. V první polovině se skóre převíjelo se strany na stranu, vítězem se ale za útočnou stranu stala eSuba s nejtěsnějším skóre 8:7. Po změně stran a úspěšném force buyi DTG srovnali na 9:9, od té doby už ale nevyhráli jediné kolo. Ve velké pohodě hrál opět blogg1s, který byl spolu s Matějem 'twist' Petrášem jednoznačným tahounem modré krve v cestě za vítězstvím. Rozhodující Inferno eSuba vyhrála 16:9.

Pořadí soutěže
Pořadí soutěže
Zdroj: coolliga.cz

Jestli DTG očekávali, že by vůbec mohli bojovat s novými posilami o vítězství? „Ja si myslím, že to aj tak dopadlo nad očakávanie,“ začal šéf týmu Čivo své hodnocení na streamu. „Zase sme stratili zbytočný bod do tabuľky, ale tak s ohľadom na ten vývoj berieme aj tie dva. Nič iné nám nezostáva,“ vnímal dělení bodů benq1 z druhé strany barikády. Problém na prohraném Vertigu vnímal zkušený trenér celkem jednoznačně. „Úprimne sme už dlho nehrali Vertigo pracc proti nejakému tímu, ktorý by hral za CT to Áčko takto pasívne ako DTG, takže sme sa s tým trošku zoznamovali znova. Vedeli sme, čo chceme hrať, len sme prehrávali post planty.“

Čivo naopak prozradil, že plán týmu směrem k vetu vyšel na jedničku a přinesl alespoň jeden bod. „Tajne sme dúfali, že si eSuba pickne Vertigo. V rámci prípravy sme to riskli a jediné, čo sme stihli od piatku do utorka natrénovať, boli dva pracce na Mirage a retake A site na Vertigu. Keď sme mali 11:4 a otočili sa strany, tak som bol vo veľkých obavách, či to dokážeme za T stranu doklepnúť.“ Asi vás nepřekvapí, že benq1 se v ten moment začal na streamu smát.

Šéf DTG se rozpovídal také na téma toho, co dělá jeho týmu největší potíže. Pistolková kola totiž vyhráli pouze dvě ze šesti, a to ani jedno nedokázali stvrdit výhrou druhého kola. „Pištolky sú náš dlhodobý problém. My väčšinou prehrávame 0:3, dokonca niekedy aj 0:6 či 0:7, a až potom začíname doťahovať a dostávať sa do hry. Toto je určite vec, na ktoré budeme musieť nejakým spôsobom zapracovať.“​​​

Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.