Přejít k hlavnímu obsahu

Další podvod? Team Vitality obdržel pokutu 10 000 dolarů za puštěný stream svého zápasu

25. 1. 2021 | 09:00 Counter-Strike 2
Organizace ESIC, která zodpovídá za odhalování a prevenci proti podvádění v esportu, opět zasahuje. Hvězdnému týmu Vitality uděluje pokutu 10 000 dolarů za spuštěný stream za hráči, tedy něco, za co ESIC nedávno vydala jasné prohlášení, že tolerovat nebude.
BLAST Premier
BLAST Premier

Francouzský tým Vitality obdržel trest za streamsnipe během turnaje BLAST Premier Global Final, konkrétně v zápase proti týmu Liquid. Pokuta není zaměřena na žádného konkrétního hráče, ale celou organizaci, která za prostory samozřejmě zodpovídá. Zaměstnanci týmu Vitality pokutu přijali s plnou odpovědností za incident.

Vyšetřování začalo 21. ledna, kdy tým Vitality vyhrál 2:0 nad severoamerickým celkem Liquid. Odhalovací komise zjistila, že v salónku, kde tým Vitality hrál zápas, byla i televize, na které byl přenášen živý přenos z turnaje. Zjištěno sice bylo, že žádný z hráčů nedostal při hraní výhodu nad svými protihráči, týmu však i přesto byla dle očekávání udělena pokuta. Organizace to bere jako varování pro ostatní týmy, aby se držely pokynů turnaje.

ESIC vydala seznam pokynů, kterými se musí turnaje řídit, nechce totiž, aby se podobné incidenty opakovaly. Tento prohřešek se konkrétně provalil přímo ve streamu, protože televize s přenosem byla za hráči vidět, ačkoliv ji nikdo zřejmě nesledoval. V takovém případě se tedy finanční pokuta, nikoliv vyřazení z turnaje či bany, jeví jako správné řešení. Největším zklamáním pro tým Vitality ale následně bylo, že se nedokázali dostat do finále.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: Team Vitality